nlc.hu
Sztárok

63 éves fitt bácsi lett Jean-Claude Van Damme

63 éves fitt bácsi lett a szülinapos Jean-Claude Van Damme

63 éves lett a belga izomkolosszus, aki a 80-as és a 90-es években megkerülhetetlen alakja volt az akciófilmeknek. De mi van vele most?

Mintha úgy lennénk bekalibrálva mi, emberek, hogy egy bizonyos kor után mindig azt mondjuk: „Régen minden jobb volt.” Például sokan úgy vélik, hogy a mostani szuperhősös moziknál sokkal menőbbek voltak a 80-as, 90-es évek akciófilmjei. Ezeknek az egyik visszatérő főszereplője volt Jean-Claude Van Damme, aki egy raklap emlékezetes pillanatot hagyott az utókorra: például, amikor a Véres játékban (mások szerint Véres sport) megvakulva legyőzte a halálosan félelmetes kihívóját, vagy amikor a Vérbosszú Bangkokban merev részegre itta magát a mesterével, aztán trikóban táncolva verte szét a helyi kocsma nagyszájú közönségét.  

Jean-Claude van Damme

Zavarba jöttél? Jean-Claude van Damme 1992-ben (Fotó: Profimedia)

Négy feleség, öt házasság, három gyerek

Jean-Claude Van Damme verekedős-harcolós filmjeinek számával csak a házasságainak száma vetekszik. Összesen ötször házasodott, mivel harmadik feleségével, Gladys Portugues testépítővel a negyedik válása után újra kimondták az igent. Egyik feleségét Kylie Minogue énekesnővel csalta meg. Kapcsolataiból három gyermeke született. A most 37 éves, kevésbé sikeres színész Kristopher, az apja nyomdokaiba lépő, 33 éves Bianca Brigitte és a 28 éves Nicholas.

Nicholas a családi bajkeverő, már ha lehet egy ilyen kimondottan kedves jelzővel illetni. 2017-ben ugyanis azzal vádolták, hogy foglyul ejtette a lakótársát, és késsel fenyegetőzött. A kiérkező rendőrök azonnal őrizetbe vették, és a kés mellett marihuánát is találtak nála. Tízezer dolláros óvadék ellenében engedték szabadon. A tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, 18 hónap próbaidőre ítélték.

 Jean-Claude Van Damme és családja

Kristopher, Gladys Portugues, a színész, Bianca és Nicholas (Fotó: Profimedia)

A színész-testépítő az, aki nyíltan beszélt a korábbi kokainfüggőségéről, és arról is, hogy bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. 

És hogy miként él a most 63 éves Jean-Claude Van Damme? A Belgiumban született izomkolosszus piacra dobta saját whiskymárkáját, amivel nemcsak az Egyesült Államokat és Skóciát kívánja meghódítani, hanem a globális piacot is. Az elmúlt tíz évben megjelent filmjei viszont már nem nyűgözik le annyira a rajongóit, mivel ezek a mozik alig érik el az 5 pontot az IMDB értékelésein. Jó, mondjuk így is magasan túlszárnyalják az SOS szerelmet, az Aranybullát vagy a Cápavihart.

Így változott a belga izomkolosszus az elmúlt 37 évben

Jean-Claude van Damme
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top