nlc.hu
Sztárok

Jean-Claude Van Damme lánya, Bianca Bree

Apja nyomdokaiba lépett Jean-Claude Van Damme dögös lánya, Bianca Bree

Testépítő, harcművész, modell, színésznő és producer – Jean-Claude Van Damme 31 éves lánya, Bianca Bree igazán sokoldalú.

A kilencvenes évek akciósztárja, Jean-Claude Van Damme összesen öt alkalommal volt házas. Harmadik feleségétől, a testépítő Gladys Portuguestől 1990-ben született meg a lánya, Bianca Brigitte. A 31 éves Bianca mondhatni minden tekintetben a szülei nyomdokaiba lépett: színjátszással és testépítéssel foglalkozik.

Jean-Claude Van Damme, a felesége Gladys és a kis Bianca

Jean-Claude Van Damme, egykori felesége Gladys és a kis Bianca 2001-ben (Fotó: Evan Agostini/Getty Images

Bianca gyerekként kezdett sportolni, szülei elsősorban a harcművészetek irányába terelgették, ő azonban később bevallotta, hogy akkoriban ez a mozgásforma kevéssé vonzotta, sokkal szívesebben korcsolyázott. Később viszont annál inkább ráérzett a harcművészetekre is, rengeteget edzett és edz a mai napig is közösen az édesapjával, akinek jellegzetes mozdulatait, trükkjeit képes tökéletesen utánozni.

Bianca Bree

Bianca Bree (Fotó: Getty Images)

„Szeretném megmutatni a kislányoknak és a kisfiúknak, hogy lehetsz egyszerre nőies és kisportolt. Keresztbe teheted a lábad az ebédlőasztalnál, majd szépen, nőiesen fenékbe billenthetsz valakit. A generációm számára az apám hozta közelebb a harcművészeteket a mainstreamhez, én pedig tovább akarom vinni az örökségét” – nyilatkozta egy alkalommal Bianca.

Bianca az édesapja főszereplésével készült A törvény erejével című film egyik mellékszerepében debütált a filmvásznon még 2008-ban, majd az ezt követő években több, szintén Jean-Claude Van Damme nevével fémjelzett produkcióban is szerepelt. Első főszerepét 2012-ben, az U.F.O. – Idegenek közöttünk című sci-fi-ben játszhatta el. Legutóbb a 2019-ban bemutatott Nicole Brown Simpson meggyilkolása című bűnügyi horrorban láthattuk. Nem csak a kamerák előtt, de a filmes háttérmunka több területén is tevékenykedik, így producerként, forgatókönyvíróként és rendezőként is. Művésznevét szinte filmről filmre váltogatja: a stáblistákon szerepelt már Bianca Van Varenberg, Bianca Bree, illetve Bianca Bree Van Damme néven is.  

Külső adottságait mindemellett divat- és fitneszmodellként is kamatoztatja, az Instagramon több mint 165 ezer követője van.

Még több sztárgyerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top