nlc.hu
Mindennapok

Jude Law modell lánya, Iris Law

Pozitív példakép akar lenni a nők számára Jude Law 20 éves modell lánya, Iris

Iris Law évek óta a legnagyobb divatházakkal dolgozik együtt modellként, ő azonban nem csak a külsejével szeretne érvényesülni. Egyetemre jár, jótékonykodik és a divattervezés is érdekli.

Jude Law és Sadie Frost 1997 és 2003 között voltak házasok. Elsőszülöttjük, Rafferty még az esküvő előtti évben világra jött, majd 2000-ben megszületett lányuk, Iris, 2002-ben pedig második fiuk, Rudy. A színész azóta további három alkalommal is apa lett: Samantha Burke modell 2009-ben egy Sophia nevű kislánnyal ajándékozta meg, Catherine Harding énekesnő pedig 2015-ben hozta világra közös lányukat, Adát. Jelenlegi nejével, Phillipa Coannal is van már egy közös gyermekük, akiről azonban csak annyit tudni, hogy tavaly szeptemberben született, ám a nevét és nemét nem hozták nyilvánosságra.

Iris Law és Jude Law

Iris Law kislányként édesapjával, és napjainkban (Fotók: Getty Images)

A színész legidősebb lányát, Irist tinédzserként fedezte fel a divatszakma. 2017-ben a Burberry Beauty arca lett, azóta pedig számos világhírű divatházzal, így többek között a MiuMiuval, a Fendivel, a Diorral és Marc Jacobssal is együtt dolgozott kampányarcként, illetve – mindössze 162 centiméteres testmagassága dacára is – kifutói modellként is. A Z generáció egyik legígéretesebb modelljeként tartják számon, ő azonban ennél több szeretne lenni. 2018 őszén kezdte meg egyetemi tanulmányait: filozófiát, angol irodalmat és művészettörténetet hallgat. „Apu ösztönzött a filozófia irányába. Nagyon szeretek tőle is tanulni” – árulta el egy nyilatkozatában. Jelenleg Iris is online oktatásban vesz részt, az elmúlt hónapokat Londonban töltötte, de már alig várja, hogy személyesen is visszatérhessen az egyetemre.

Iris Law a Dior bemutatóján

Iris Law a Dior bemutatóján 2018-ban (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images for Dior)

Ruha- és ékszertervezéssel is foglalkozik, legszívesebben újrahasznosított anyagokkal dolgozik és maximálisan felnéz Stella McCartney-ra, aki a legnagyobb név ebben a műfajban. 2018 óta a szintén modell és ékszertervező Jyrrel Robertsszel él párkapcsolatban, akivel a karantén hónapjait is együtt töltötte. A pár egy virtuális szakácskönyvet is írt ebben az időszakban, melyet aztán Meals for the NHS nevű jótékonysági szervezet javára értékesítettek.

„Remélem, pozitív példakép lehetek a nők számára. Annyira szép dolog nőnek lenni és fontos része az is, hogy megengedd magadnak és megéld, hogy szexi vagy – fejtegette egy interjújában nemrég. – A nők az életemben a szorgalmukkal és a kedvességükkel inspiráltak. Nagyon szeretem meglepni a szeretteimet szép élményekkel és remélem, hogy arra ösztönözhetem a családomat és a barátaimat, hogy értékeljék egymást és a lehető legjobbat hozzák ki a másikból.” 

Elárulta azt is, hogy nincs különösebben oda a házasság hivatalos intézményéért, párjával inkább élettársi viszonyt képzel el, amit egy „szerelmi partival” ünnepelnének meg, ahol fehér ruha helyett szívesebben viselne öltönyt. Hozzátette továbbá, hogy az összes jövőbeli gyermekét még 30 éves kora előtt szeretné világra hozni.

Még több sztárgyerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top