nlc.hu
Sztárok

Carrie Fisher lánya, Billie Lourd

Megszólalásig hasonlít édesanyjára Carrie Fisher lánya, Billie Lourd

Bár eredetileg nem színésznőnek készült, de Carrie Fisher lánya, Billie Lourd végül mégis édesanyja nyomdokaiba lépett. A 28 éves lány egyre sikeresebb a filmiparban és tavaly ősszel maga is anyuka lett.

A Star Wars Leia hercegnője, Carrie Fisher és akkori férje, Bryan Lourd tehetségkutató ügynök lánya, Billie Lourd 1992-ben született. Pszichológiát és vallástudományt hallgatott a New York-i Egyetemen, ahol 2014-ben diplomázott. Végül azonban nem a tanult szakmájában helyezkedett el, hanem maga is színésznő lett.

Carrie Fisher és Billie Lourd 1998-ban és 2015-ben

Carrie Fisher és Billie Lourd 1998-ban és 2015-ben (Fotók: Getty Images)

Bár azt pletykálták, hogy a fiatal Leia hercegnőt játssza majd a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő-ben, végül egy másik szerepet, Connix hadnagyot alakította. Egy későbbi interjúban elárulta, hogy a női főszerepre, Rey karakterére is meghallgatták. A színésznő Az utolsó Jedik és a Skywalker kora című részekben is felbukkant, mint Connix hadnagy. Ezenfelül az utolsó részben addigra már elhunyt édesanyja karakterét is eljátszotta egy visszaemlékezős jelenetben, az arcát azonban az utómunkák során digitálisan módosították, Carrie Fisher a Jedi visszatér-ből kivágott felvételeinek felhasználásával. Lourd egyébként gyerekként egyáltalán nem volt oda a Csillagok háborújáért.

„Három szülővel nőttem fel”

„Körülbelül 6 éves koromig nem néztem meg a Csillagok háborúját. És 9 vagy 10 éves koromig valójában nem is értem a végére. Sajnálom! Ne ítélj el! (…) Csak a középiskolában döntöttem végül úgy, hogy megnézem a saját akaratomból, és akkor sem azért, mert hirtelen élénk érdeklődés alakult ki a 70-es évekbeli sci-fi iránt, hanem azért, mert fiúk elkezdték mondogatni, hogy anyámról fantáziálnak. (…) Három szülővel nőttem fel: egy anyával, egy apával és Leia hercegnővel. Azt hiszem, Leia hercegnő olyan volt, mint a mostohaanyám – technikailag családtag, de legbelül nem igazán kedveltem őt. Amikor Leia a közelben volt, akkor nem volt annyi hely anyámnak, Carrie-nek” – írta egy 2019-ben megjelent esszéjében.

Carrie Fisher és Billie Lourd

A fiatal Carrie Fisher és hasonló korú lánya, Billie Lourd (Fotók: Getty Images)

 

Szupersztárokkal forgat

A fiatal színésznő, aki egészen elképesztő módon hasonlít az édesanyjára, 2015-ben kapta meg a  Scream Queens – Gyilkos történet című tévésorozat egyik főszerepét. 2017-ben csatlakozott az American Horror Story stábjához: a sorozatban eddig három különböző karaktert alakított és tudható az is, hogy a következő évadban is látható lesz. Mindemellett szerepet kapott a George Clooney és Julia Roberts főszereplésével készülő Ticket To Paradise című romantikus komédiában is, melyet a tervek szerint az idei év második felében kezdenek majd forgatni.

Billie Lourd és Austen Rydell

Billie Lourd és Austen Rydell (Fotó: Getty Images)

2017 óta alkot egy párt  Austen Rydell színésszel, akivel tavaly júniusban jegyezték el egymást. Lourd ekkor már közös gyermeküket várta, a várandósságát azonban végig titkolta a nyilvánosság elől és csak szeptemberben, az Instagramon jelentette be, hogy életet adott kisfiuknak, aki a Kingston Fisher Lourd Rydell nevet kapta. A fiúcska második nevével a színésznő néhai édesanyja előtt tiszteleg, akinek az emlékét ma is nagy szeretettel és gondossággal ápolja.

„Anyám elvesztése a legnehezebb dolog volt, amit valaha átéltem. Elvesztettem a legjobb barátomat. A kis hölgyet a tévéből. A Momby-mat. És rám szállt ez a furcsa, megfélemlítő dolog, amelyet az örökségének hívnak. Hirtelen én lettem a felelős azért, hogy mi lesz a könyvével, a filmjeivel és egy csomó más, fontos dologgal. Leia őrzőjévé váltam” – fogalmazott Billie Lourd.

Sztáranyák és lányaik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top