nlc.hu
Sztárok

Egy börtönben Lagzi Lajcsi és a veronai buszbaleset okozója

Együtt ül Lagzi Lajcsi a veronai buszbaleset okozójával

V. Jánost nem adták ki az olasz hatóságoknak, így itthon töltheti le a büntetését.

Lagzi Lajcsival ül a rácsok mögött a veronai buszbaleset vétkes sofőrje, a 6 éves szabadságvesztését idén megkezdő V. János ugyanis ugyancsak a baracskai bv-intézetbe került – értesült a Bors. Ott az elítéltek a falakon belül viszonylag szabadon élhetnek, a körletükön belül nappal szabadon mozoghatnak. Mint a bulvárlap megjegyzi, a két első bűntényes elítélt így akár kártyázhat, sakkozhat is együtt, sőt össze is barátkozhat.

Lagzi Lajcsi

Találkozhatott a rácsok mögött Lagzi Lajcsi és a veronai buszbaleset vétkes sofőrje – Fotó: nlc-montázs / Forrás: (b): Tények Plusz – videó, (j): Handout / Polizia Di Stato / Anadolu Agency / Getty Images

A 18 ember halálában vétkes sofőrt már a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadságra bocsáthatják, azaz akár már 4 év után szabadulhat. A tavaly decemberben meghozott ítélet hallatán az elhunyt diákok szülei felháborodtak és gyerekgyilkosnak nevezték a sofőrt.

Az áramlopásban bűnösnek nyilvánított trombitaművészt 3,5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Azt egyelőre nem tudni, hogy szabadulhat-e majd kedvezménnyel. Szeptemberben jogerősen is elutasították az otthonápolási kérelmét. „A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a büntetés-végrehajtás orvosának ajánlását”mondta el akkor az ügyvédje. A törvényszéki döntés – az ügyvédje szerint – igencsak letaglózta Lajzi Lajcsit, akinek emiatt állítólag tovább romlott az egészségi állapota. Szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot (mint például levest, pörkölt szaftját, teát) tud bevinni a szervezetébe. Állítólag egyre csak fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top