nlc.hu
Sztárok

Meghalt Burt Young

Elhunyt a Rocky-filmek sztárja, Sylvester Stallone barátja, Burt Young

Rocky Balboa leghűségesebb társát, Paulie-t alakította a legendás filmben.

Burt Young október 8-án hunyt el Los Angelesben. A hírt lánya, Anne Morea Steingieser szerdán közölte a New York Times című napilappal. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Legtöbben az 1976-os Rocky-ból emlékezhetünk rá, ahol a főhős megkeseredett, mégis jószívű barátját alakította. Sylvester Stallone (akinek az életéről nemrég dokumentumfilm készült – szerk.) a közösségi oldalán, egy Instagram-posztban emlékezett meg egykori kollégájáról.

„Kedves barátom, Burt Young, hihetetlen ember és művész voltál, nagyon fogsz hiányozni nekem és a Világnak… Nyugodj békében” – írta Sylvester Stallone. Youngot egyébként Oscar-díjra jelölték a Rocky című filmben nyújtott alakításáért. 

Burt Young

Burt Young (Fotó: Getty Images)

A színész több mint 160 filmben és televíziós műsorban szerepelt. A bokszolós film témája egyébként már csak azért is illett hozzá, mert fiatalkorában maga is bokszolt. 1961-ben nősült meg, felesége, Gloria DeLouise 1974-ben távozott az élők sorából. Házasságukból egy lányuk született, a most 54 éves Anne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top