nlc.hu
Sztárok

Megnéztük Sylvester Stallone valóságshowját

Stallone, a lányos apuka, aki hallani sem akar arról, hogy a lányai pasiznak

A 2023-as év már eddig is elég bizarr volt, ám most megtörtént az is, amit korábban lehetetlennek gondoltam. Reality show indult a nyolcvanas évek szupersztárja, Sylvester Stallone főszereplésével, amiből kiderül, hogy sokáig már-már katonás szigorral nevelte lányait, sőt, még szivarozni és lőni is megtanította őket. Ráadásul féltékeny rájuk. Megnéztük a Family Stallone-t.

Tény, hogy a híres családokat bemutató reality show-k hullámát annak idején Ozzy Osbourne-ék indították el, de őket leszámítva azért egyáltalán nem jellemző, hogy A-listás hollywoodi sztárok engednének betekintést kamerák segítségével a mindennapjaikba. Általában az „arról híresek, hogy híresek” típusú celebek és az egykor nagy, de mára levitézlett sztárok tesznek szert extra bevételre ilyen formában.

Sylvester Stallone ugyan már sosem lesz annyira népszerű, mint a nyolcvanas- és kilencvenes években volt, ráadásul már 76 éves is elmúlt, de ez nem jelenti azt, hogy lecsúszott volna. Az Amerikában a Paramount+-on, nálunk pedig a SkyShowtime-on látható tévésorozata, a Tulsa King kimondottan sikeres, a mozik pedig ősszel mutatják be az Expendables – A feláldozhatók negyedik részét.

Akcióhősből reality sztár: miért?

A kérdés szerencsére gyorsan el is hangzik a reality első epizódjában: miért vállalta el? Sly (látszólag minden barátja és családtagja így becézi) azt mondja, régen nagyon jól bírta, hogy egyes filmjeit akár 120-140 napon át forgatták, minden forgatásra egy új, nagy kalandként tekintett, de ez mára eléggé átalakult. Sokkal többre értékeli az otthonát, a családjával töltött időt, ráadásul eléggé kikészítette, hogy a Tulsa King című sorozatát fél éven át forgatták. Dolgozni akart, ám közben nem akart távol lenni a családjától, erre pedig egy családi reality show tökéletes megoldást kínál. Az akciósztár meg is jegyzi, hogy a valóságshow által a lányait gyakorlatilag szerződés kötelezi rá, hogy minél több időt töltsenek el vele.

A Family Stallone főhőse egyértelműen maga Sylvester Stallone. Ugyan látszólag próbál néha háttérbe húzódni, de még így is látjuk és érezzük, hogy ebben a családban minden körülötte forog. A bátyja háza gyakorlatilag egy nagy Sylvester Stallone múzeum, a felesége folyton a kedvét lesi, a lányai pedig szinte mindig azon morfondíroznak, mielőtt bármibe belefognak, hogy mit fog szólni ehhez az apjuk.

Amúgy ezzel a felsorolással nagyjából el is mondtam, kik a reality állandó szereplői. Jennifer, akivel Sly immár 25 éves házas, de már 35 éve tart a kapcsolatuk, valamint három huszonéves nagylányuk, Sophia, Sistine és Scarlet, akik annyira hasonlítanak egymásra, hogy kellett egy-két epizód, hogy mindig sikeresen meg tudjam különböztetni őket. Aztán ott van még a lányok nagybácsija és Sly bátyja, a zenész Frank Stallone, aki érezhetően csak azért került a képbe, mert kellett még egy állandó szereplő. Elég világos, hogy Sly-al ugyan tényleg tartja a kapcsolatot, a családjával azonban már kevésbé, és csak a reality kedvéért rángatták őt ide.

Megrendezett valóság

2023-at írunk, nem vagyok olyan naiv, hogy azt gondoljam, egy valóságshow valóban a színtiszta valóságot és igazságot mutatja meg nekünk. Azon már nem akadok fenn, hogy a szereplők a saját otthonukban egyfolytában kisminkelve, elegáns ruhákban jelennek meg. Ennek ellenére a Family Stallone legnagyobb baja, hogy szinte az összes szituációja és összes konfliktusa olyannak tűnik, amit a szerkesztők találtak ki.

Ennek talán legékesebb példája Sly szülinapi bulija. A felesége és lányai sütnek egy tortát, és a középső lánya, Sistine azt találja ki, hogy megtréfálja az apját. A tortára egy babafigurát helyezve elhiteti vele, hogy épp a terhességét jelenti be ezzel, hogy megdöbbentse őt. A jelenetről valósággal ordít, hogy kizárólag a show kedvéért készült, nincs ember, aki ilyen morbid tréfákkal próbálná rászedni az (állítólag szeretett) apját egy csomó születésnapi vendég előtt.

Family Stallone

Fotó: @jenniferflavinstallone

De ugyanilyen művinek tűnt az is, amikor a nagyobbik Stallone lányt, Sophia-t a szakítása után a tesói és a barátnői elviszik egy szórakozóhelyre mulatni és bút felejteni, majd a társalgás egy pontján a tesója odahoz az egyik szomszéd asztaltól egy jóképű csávót ismerkedni, hogy feldobja a nővérét. A srác az első perctől fizetett statisztának tűnt. Hasonlóan megrendezettnek tűnnek az apás-lányos közös programok is, legyen az egy közös lövöldözés egy lőtéren, vagy épp egy laza eszegetés az étteremben.

Sokkal természetesebbek azok a pillanatok, amit Sly a barátaival, vagy a testvérével, Frankkel tölt. Amikor Al Pacinoval ugratják egymást egy pizza mellett, vagy amikor a bátyját kíséri el az atlantai koncertjére azok valódi, őszinte pillanatok, vagy legalábbis Sylvester Stallone van olyan jó színész, hogy eladja nekünk őket valódiként.

Aki Stallone munkájára és filmjeire kíváncsi, az nem a Family Stalloneból fog sok érdekességet megtudni. Néha ugyan benézünk a Tulsa King maratoni forgatására, de csak azt látjuk, ahogy Stallonenek épp van egy jó szava a kollégáihoz, egy bunyójelenetre gyakorol, esetleg két felvétel között megpróbálja felhívni valamelyik lányát, majd megsértődik azon, hogy a gyereke lerázza őt. („Ő se kap idén semmit karácsonyra” – viccelődik a kamerának az öreg.) Talán a legtöbb, amit a munkájáról megtudhatunk, hogy elmeséli: olyankor tud jól forgatókönyvet írni, amikor épp nem annyira boldog.

Így pasizz, ha az apád Sylvester Stallone

A középpontban egyértelműen Sly lányaival való kapcsolata áll. Erről maga Stallone és a lányok is sokat beszélnek, és közben jó néhány archív családi videóba is bepillantást nyerhetünk. Ezek megmutatják, milyen volt Sly a lányaival, amikor ők még kicsik voltak. Most már Sly úgy tűnik, mint akit kenyérre lehet kenni, de a lányok szerint ez nem volt mindig így.

Az apjuk kis korukban nem igazán tudott mihez kezdeni velük, ezért katonás nevelésben részesítette mindegyiküket. Rengeteget kellett sportolniuk, növelte bennük a versenyszellemet és egymással is versenyeztette őket. Gyakran hajnali öt és fél hat között keltek, hogy még az iskola előtt túlessenek ezeken a kötelező körökön. Elmesélik, hogy az apjukhoz azután kerültek közelebb, miután elkezdtek vele közös hobbijaik lenni. Vitte őket magával lovagolni, lövöldözni, biliárdozni vagy akár szivarozni is. Ezek a közös tevékenységek máig jelen vannak a kapcsolatukban, de azért Sly is igazodott hozzájuk: az öregnek nem okoz gondot, hogy esténként a lányaival a tévé előtt ülve mondjuk A nagy Ő adásait nézze.

Family Stallone

Sophia, Sistine, Sylvester, Jennifer Falvin és Scarlet Stallone Los Angeles-i otthonuk előtt (Fotó: Art Streiber/Paramount+)

Azt azonban egyelőre nem szeretné, hogy a lányai is megtalálják a maguk nagy szerelmét. A lányok tanulva a korábbi tapasztalataikból többnyire be sem merik mutatni a pasijaikat a faternak, mivel ilyenkor az öreg szinte hozzájuk sem szól, és a puszta jelenlétével és tekintetével is azt üzeni nekik, hogy nem kedveli őket és nem bízik bennük.

Persze a randizást sem könnyíti meg, ha kiderül, hogy ők Sylvester Stallone lányai. Mindhárman idéznek fel olyan emlékeket, amikor egy bimbózó románcukról kiderült, hogy mindenáron meg akarja mutatni a forgatókönyvét Slynak, vagy egy kezdő színész, aki szerepet akar szerezni az akciósztár következő munkájában. „Most velem vagy az apámmal akar randizni?” – teszi fel a legfontosabb kérdést az egyik Stallone lány.

Ne találkozz a bálványaiddal!

A műsort az sem teszi különösebben szimpatikussá, hogy csupa olyan szereplője van, akiknek látszólag semmi gondja az életben. Amikor az egyikük egyetemre megy, apuci rögtön vesz ott neki egy saját lakást, és amikor a lánya jelzi neki, hogy színészi ambíciói vannak, azonnal szerez neki egy szerepet a Tulsa Kingben. Vicces, hogy Scarlet mennyire örül, amikor megkapja a munkát, miközben nyilván a producerek ez esetben aligha mondhattak nemet a nagy Sylvester Stallone „kérésére”.

A két idősebb Stallone lány fő tevékenysége pedig az, hogy beszélgetős életmód-podcastot készítenek, és ezt a „mindenkinek van egy podcastja” érában úgy próbálják bemutatni nekünk, mintha igazán komoly munka lenne. Ők hárman a „nepo baby” szó vérbeli megtestesítői, akik minden segítséget megkapnak otthonról, bármilyen tervük is legyen az életben, de egyelőre még egyikük sem döntötte el, hogy mit akar pontosan.

Gyerekkorom óta rajongok Sylvester Stallone-ért. Még sok rossz filmjét is imádom, az interjúit mindig örömmel olvastam, és kíváncsian követtem a régi sztorikat a nyolcvanas években hatalmasra nőtt egójáról. Egy valóságshow-ban viszontlátni őt viszont még így is kissé csalódást keltő. Szokták mondani, hogy lehetőleg ne találkozz a bálványaiddal, mert akkor biztos nem csalódhatsz bennük. Ehhez én most azt is hozzátenném, hogy valóságshowt se nézz róluk.

A Family Stallone október másodikától látható Magyarországon a SkyShowtime választékában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top