nlc.hu
Sztárok

Prokopp Dóra régen és most

Így él az 56 éves Prokopp Dóra, az első magyar Szerencselány

Prokopp Dóra, az első hazai Szerencselány 25 évvel ezelőtt kezdte forgatni a betűket, mára azonban teljesen felhagyott a tévézéssel.

Prokopp Dóra nevét az 1993-ban indult „eredeti” Szerencsekeréknek köszönhetően ismerte meg az egész ország, ő volt az első hazai Szerencselány. Az akkor 26 éves Dóra előtte mentőorvosként dolgozott, a műsor után azonban nem tért vissza eredeti szakmájához.

Így él az 56 éves Prokopp Dóra, az első magyar Szerencselány

A kilencvenes években népszerű vetélkedőt a híradós szerepben látható Gajdos Tamás és Klausmann Viktor vezette egymást váltva, a betűket pedig Dóra forgatta, amikor a játékosok jól tippeltek. 

Sosem félt váltani

A ma már 56 éves Dóra a Szerencsekerék után feltűnt még a Képjáték, a Dóra mozija, a Rajongó és az Aranykor című műsorokban. 2000-től 7 éven át a Filmmúzeum vezérigazgatójaként tevékenykedett, 2001-ben pedig férjével és barátaikkal útnak indították a Pax, majd a Paprika és a Deko TV-t. 

Ezt követően a tévézéssel is felhagyott, és étteremalapításra adta a fejét, szintén a férjével és barátaikkal. Egy ikonikussá vált gyerekbarát helyet nyitottak Budán, ami most is hatalmas népszerűségnek örvend.

Prokopp Dóra a lányaival

Prokopp Dóra két lányával – Fotó: Birton Szabolcs

Ma már büszke nagyi

Ahogy azt egy közelmúltban készült beszélgetésben mondta Friderikusz Sándornak, régebben voltak világmegváltó törekvései, idővel azonban rájött, hogy a legtöbbet azzal teheti az egyetemes boldogságért, ha saját magával egyensúlyba kerül és megingathatatlanul pozitív életszemléletet alakít ki.

Ezt az úgynevezett Access Bars-kezelésekkel éri el, amit napi szinten alkalmaz magán és másokon, mostanra ugyanis minősített facilitátor lett belőle. 

Elfoglaltságai mellett a fontossági sorrendje élén mindig is a családja állt: négy gyermeke született, akik csodás neveket kaptak. Sára, Róza, Vilmos és Bora már mind nagykorúak, sőt, Dórának azóta unokája is született, így nemcsak sikeres üzletasszonyként definiálhatja magát, hanem büszke nagymamaként is.

Nyitókép: YouTube pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top