nlc.hu
Sztárok

Szerencsekerék műsorvezetőinek magánélete

Így élnek most az 1993-as Szerencsekerék házigazdái!

Imádtuk hallgatni a küllők kattogását, és persze, mindig mindent jobban tudtunk, mint a játékosok. Így élnek most a Szerencsekerék egykori műsorvezetői.

A Szerencsekerék legalább annyira hozzátartozott a 90-es évekhez, mint a kazettás magnó, a betárcsázós internet és a Popcorn újság közepéből kiszakított poszterek. 

Izgalmak a tévé előtt a fotelben

A Szerencsekerék amerikai licensz alapján közel 30 évvel ezelőtt, 1993-ban indult Magyarországon: először az MTV tűzte műsorára, majd 1997-től, amikor a két nagy kereskedelmi csatorna is beindult, a TV2-n láthattuk pörögni a kereket. A vetélkedő sok sírva nevetős pillanattal ajándékozott meg minket, amit azóta sem feledünk:

A Szerencsekerék fénykora egyértelműen a 2001-ig tartó etap volt. A retro-lázat meglovagolva később, 2011-ben, néhány év szünet után a Story4 is igyekezett feltámasztani, ehhez még Árpa Attilát is bevetették, mint műsorvezető. Most, 2021-ben a TV2 ismét a műsorra tűzi a Szerencsekereket, a házigazda pedig az ország Kasza Tibije lesz.

Hiába, a régi nagy klasszikusokat nehéz felülmúlni: Klausman Viktor, Gajdos Tamás és Prokop Dóra alkotta a keménymagot. Utánajártunk, mi történt a régi műsorvezetőkkel.

Prokopp Dóra

Prokopp Dóra volt a műsor “betűforgatója”, ám mielőtt megismerhette az ország, mentősként dolgozott, és a karrierjét tekintve neki tényleg szerencsét hozott a kerék. Az MTV után az RTL Klubnál is dolgozott, majd beindította saját televíziós csatornáit. A most 53 éves Prokopp Dórához kapcsolódik a Filmmúzeum, a Pax TV, A Paprika TV és a Deko Tv elindítása. Teljes pálfordulást vett az élete, azóta üzletasszonyként éli a mindennapjait, az Instagramja alapján facilitátorként is tevékenykedik, de már a kameráktól távol. Négy gyereke született, akik ma már felnőttek: Sára, Róza, Vilmos és Bora. Bora édesanyja szépségét örökölte, és ma modellként dolgozik.

Prokopp Dóra a 2000-es évek elején

Prokopp Dóra a 2000-es évek elején (fotó: smag)

Prokopp tavaly az RTL Klub Reggeli című műsorában mesélt arról , hogy 8 éve access consciousness minősített facilitátor, és beszélt a módszertanról is. Arra a kérdésre, hogy mit csinál egy facilitátor azt felelte, hogy segít rájönni a klienseknek a problémáik megoldására – azonban nem a régi berögződések, minták alapján. A kérdésekre a válaszokat nem a facilitátor adja, hanem maga a kliens. A módszert így magyarázza:

„Feltesszük a kérdést: Mi ez? Tudok vele valamit kezdeni? Hogy tudok vele valamit kezdeni? Mit tudok vele csinálni? És máris nyílik ki a tér, és elkezd izgalmassá válni a helyzet. Ezzel a módszerrel a korlátozásból lehetőséget csinálnunk. Az alapja az, hogy te mindent tudsz, hiszen ki más tudná nálad jobban, hogy mi van benned? Oldd meg, keresd meg, hogy hol van az elakadás!”

Prokopp Dóra 2020-ban

Prokopp Dóra 2020-ban (fotó: RTL klub/Reggeli)

Klausmann Viktor

Klausmann Viktor neve sokáig egybe forrt a Szerencsekerékkel, habár televíziós pályafutását nem a vetélkedőben kezdte, hanem az Ablak című műsorban. A Szerencsekerék után 2012-ig folyamatosan a képernyőn volt: vezetett reggeli műsort és lottósorsolást is, majd egy időre hanyagolta a kamerákat. 2017-től aztán átigazolt az Echo tévéhez, és közben politikai, valamint üzleti karrierjét is elkezdte építeni.

Az évtizedek alatt talán ő változott a legtöbbet, jó néhány kilót felszedett, és kicsit megemberesedett. Az idén 55 éves műsorvezetőnek 2 gyermeke született két ex-párjától: a most 15 éves Dominik és a 12 éves Tamara.

Klausmann Viktor

Klausmann Viktor a Szerencsekerék óta politikai karrierrel is próbálkozott
Fotó: Smagpictures.com

Gajdos Tamás

Gajdos Tamás, a 80-as évek egyik legkeresettebb férfi modellje volt itthon, és lássuk be, megjelenése valóban megdobogtatta a női nézők szívét. Később a műsorral együtt átment a TV2-höz, majd a Sport1-en és a Hír TV-n is feltűnt. A műsorvezető 2009-től az ATV hírolvasója, és idén töltötte be a 63. életévét, ami egyszerűen hihetetlen. Néhány éve valahogy megállította az időt, és rájött az örök fiatalság titkára – persze, elmondása szerint azt, hogy ilyen formában van, a sportnak és az egészséges étkezésnek köszönheti.

Rendszeresen indul triatlon és atlétikai bajnokságokon, és egy ilyen verseny után kérte meg párja, a nála 17 évvel fiatalabb Krisztina kezét is – 25 év együttélés után.  Két közös gyerekük született: a 18 éves Dominika és a 10 éves Zétény. Gajdosnak korábbi házasságából is született egy lánya, Viktória, és egy fia: Gergely, akik ma már felnőttek.

Gajdos Tamás

Gajdos Tamás képtelen öregedni
Fotó: Smagpictures.com

Nosztalgiázz tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top