nlc.hu
Sztárok

A 60 éves lett Eros Ramazzotti családja

60 éves lett Eros Ramazzotti, aki csodás kapcsolatban van az összes exével

Ma már büszke nagypapa a 60 éves Ramazzotti, aki túl van két váláson, de továbbra sem mond le a szerelemről.

1963-ban a Róma külvárosában élő, építkezéseken dolgozó Rodolfo Ramazzottinak és a háztartásbeli feleségének Raffaelának kisfia született, akinek az Eros nevet adták. Egy későbbi interjúban a férfi arról beszélt, hogy szülei Erószról nevezték el, aki a görög mitológiában a szerelem Istene. 

Amikor Eros hétéves lett, megkapta első gitárját, és mire kiskamasz lett, már zongorázni is megtanult és dalokat is írt, az édesapja segítségével. „Ez volt az egyetlen hasznos dolog, amit apámtól kaptam. A gitár”- mondta egy interjúban. Nem okozott hát nagy nagy meglepetést a szüleinek, amikor előállt az ötlettel, hogy a Római Konzervatóriumba szeretne felvételizni. Sajnos itt hatalmas csalódás érte, amikor a felvételi rostán hamar elhasalt, így civil szakmát választott és könyvelőnek kezdett tanulni. Az álmai helyett egy kiszámítható, de örömök nélküli életet választott, aminek aztán egy tragédia vetett véget. Ramazzotti egyik társa ugyanis kábítószer hatása alatt vezetett, és autóbalesetett szenvedett. Erosban pedig ekkor tudatosult, hogy mennyire rövid az élet, és nem szoríthatja háttérbe az álmait. 

Eros Ramazzotti 1988-ban

Eros Ramazzotti 1988-ban. (fotó: Profimedia)

Kezdetben csak egy célja volt: a tűz közelében lenni. Hol filmeknél, hol sorozatoknál, vagy videóklipeknél segédkezett, mint statiszta. A sikert egy helyi tehetségkutató hozta el számára 1981-ben, ahová a saját dalával nevezett be, miután döntős lett, azonnal lemezszerződést kínálták neki. Eros pedig anyjával és a testvérével együtt Milánóba költözött, hogy megkezdje zenei karrierjét. Bár a karrierje kicsit döcögősen indult, 1984-ben tényleg minden megváltozott, amikor a Sanremói Fesztivál színpadán lépett fel, ekkor ugyanis már nemcsak a hazájában, de Franciaországban és a Spanyolországban is robbanásszerűen megnőtt a rajongóinak a száma.

A Róma külvárosában felcseperedett, popsztárságról álmodozó kisfiú a 90-es évekre elérte a célját, hiszen egész Európa ismerte a nevét, számos dalát játszották a rádiók, és olyan világsztárokkal lépett fel együtt, mint Elton John, vagy Joe Cocker. 

Eros Ramazzotti és Tina Turner 1998-ban

Eros Ramazzotti és Tina Turner 1998-ban. (fotó: Profimedia)

Modellek és gyerekek

A zenei siker és a szerelem szinte egyszerre érkezett az életébe, amikor a 90-es évek elején megismerte Michelle Hunziker svájci modellt. Kislányuk Aurora Sophie 1996-ban született, és kétéves volt, amikor szülei egybekeltek. De mire a kislányt megkezdte az iskolát, már két szobája lett, két külön házban, két külön ruhatárral, mert szülei a szétköltözés mellett döntöttek. A hivatalos válás nem ment könnyen, mivel közel hét évig, 2009-ig húzódott. 

Azt homály fedi, hogy mikor, de a Budapestet Bukaresttel összekeverő Ramazzotti és Monica Bellucci között volt idő, hogy ízott a levegő. „Akkoriban mindketten szabadok voltunk, de végül semmi nem lett belőle. Máig sajnálom, hogy nem udvaroltam hosszabban a világ legszebb nőjének”- nyilatkozta.

Az énekes 2009-ben ismerte meg Marica Pellegrinelli olasz modellt és színésznőt, akitől 2011-ben megszületett második lánya Raffaela Maria, majd 2015-ben a fia Gabrio Tullio. 2014-ben pedig feleségül is vette a nőt. „Ha koncertezem, mindig telepakolom a táskáimat a családom fotóival, Amikor pedig lehetséges valamennyien elkísérnek egy-egy fellépésre. A turné olyan, mint egy nagy cirkusz, ami bejárja az egész világot, így amikor a családunkat nem tudjuk magunkkal vinni, akkor a fotók és a videóhívások azok, amikre támaszkodhatunk. Turnézni, koncertet adni csodálatos dolog, de fel kell érte áldozni valamennyit a normális életből. Szerencsére egy összetartó család, mindent le tud győzni”– mondta a London One Radio műsorában 2019-ben.

Eros Ramazzotti és első felesége Michelle Hunziker
Megnézem
Összes kép (3)

Azóta azonban eltelt négy év, és a Marcicával kötött házassága is kudarcba fulladt. 2023 tavaszán arról írtak a lapok, hogy Ramazzotti új párja a 34 éves Dalila Gelsomino, aki bár korábban szintén modell volt, 2016 óta Mexikóban él, ahol ingatlanokkal és vendéglátással foglalkozik. A kapcsolatot augusztusban egy közös romantikus fotóval ők is elismerték az Instagramon.

 Dalila Gelsomino és Eros Ramazzotti gyerekei

Dalila Gelsomino és az énekes két kisebb gyereke: Raffaela és Gabrio. (fotó: Profimedia)

Szépen elválni

Mindenkit meglepett, amikor 2022-ben egy közös videóban és dalban szerepelt első feleségével, és legidősebb lányával. „Egy egyszerű és szép dolgot szerettem volna bemutatni. Azt, hogy a szerelem, legyen az bármilyen nagy és mély, véget érhet, de ez nem jelenti azt, hogy végleg el kell válni. Normális, ha vágyunk arra, hogy a másik újra megtalálja a boldogságot. Amikor felvetettem az ötletet Michelle-nek, hogy készítsünk hárman egy közös videót, nagyon boldog volt…Amikor olyan férjekről olvasok, akik megölik a párjukat, vagy a gyereküket, azt érzem, hogy megőrült a világ, mert ahelyett, hogy a szeretetre törekednénk, meg akarjuk semmisíteni a másikat, birtokolni, vagy megsebezni”mondta az énekes egy 2022-es beszélgetésben.

Van még valami, amit Ramazzotti ki nem állhat, ez pedig a közösségi média. „Nem értem, miért használják az emberek, mert csak gyűlöletet és negatívitást szül. Néha szeretném megnézni azokat az embereket, akik a billentyűzet mögül sértegetik az embereket azért, mert kövérek, vékonyak, magasak, vagy éppen alacsonyak. Engem nem izgat, hogy a csillogó sztárélet, a médiavilág részei legyünk a családommal. Gyerekeket zaklatnak, bullyingolnak, és senki nincs, aki megvédje a gyengébbeket”- adott hangot aggályainak 

Eros, a nagypapa

A 27 éves Aurorának köszönhetően, a 60 éves énekes már büszke nagypapa. Aurora, aki maga is remek hanggal rendelkezik, idén tavasszal lett édesanya, és a People magazinnak beszélt arról, hogy a társadalom máig elítéli azokat a nőket, akik császármetszéssel szülnek, vagy nem tudják szoptatni a gyermeküket.

„Három napig voltam a kórházban, nagyon szenvedtem a vajúdás alatt, de nem tudtam természetes úton világra hozni a kisfiamat, végül fájdalmas császármetszéssel szültem. Éjszaka sokszor gondot okozott kikelnem az ágyból, ezért volt, hogy a párom cumisüvegből etette meg a fiunkat. És amikor a szülés után leesett a hormonszinten, hetekig indokolatlanul rám tört a sírás…. A társadalom nyomás alá helyezi a nőket, pedig az, hogy valaki hogyan szül, vagy szoptat csakis az anya ügye” – magyarázta Aurora, aki még nem tervezi, hogy összeházasodik gyermeke apjával Goffredo Cerzával. „Abban viszont biztosak vagyunk, hogy Cesare kistestvért kap majd a következő években. Édesanyám egyébként csodás nagymama, aki megőrül az unokájáért. Amikor a kisfiam otthon van, minden éjszaka felriad és sír, de ha az anyukámnál van, átalussza az éjszakát.”

Aurora Ramazzotti

Aurora Ramazzotti és a kisfia. (fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top