nlc.hu
Sztárok

Hujber Feri őszinte nyilatkozata

Hujber Feri: „A fél világ arról beszélt, hányféle mentális betegségben szenvedhetek, mennyire voltam bemindenezve”

Azt mondja, ma már sokkal jobban van mentálisan.

Hujber Feri több mint öt év után visszaköltözött Magyarországra, hogy új életet kezdjen, és ezzel 49 évesen lezárja az elmúlt évek zűrös ügyeit is. A kétezres évek elején az ország a kék majomként ismerte meg a Valami Amerika mozifilmben, majd a generációjának egyik legkeresettebb színésze lett. 2003-ban – karrierje csúcsán – elhagyta az országot. A színészt most örömmel fogadták a kollégák.

Hujber Ferenc

Fotó: Birton Szabolcs

Feri a Fókusznak adott interjújában őszintén beszél az újrakezdésről, korábbi függőségeiről és mélypontjairól. 

„Sokkal jobban vagyok lelkileg, sokkal jobban mentálisan. De ami a legfontosabb, hogy hét év után teljes mértékig leraktam a füvet, és azok a mentális problémák, amik nekem ott előkerültek ennyi idő szívás után, azok egyszer csak eltűntek. Egy olyan lejtmenetnek vetettem véget tavaly ősszel, aminek már azt éreztem, hogy itt a vége, én ezt már semmilyen formában nem akarom folytatni – mondta a kameráknak. – Azzal kezdtem a hazajövetelt, hogy akivel találkoztam, mindenkitől megkérdeztem, megbántottam-e az elmúlt 5 vagy 6 évben, és ha igen, akkor bocsánatot kérek… Egyszer a végére érek a sornak, mert mérhetetlen mennyiségű ember, meg stáb volt, akit én, ha nem is tettem tönkre, de jelentős rizikófaktor voltam, vagy akár most is vagyok. Azoktól elég hosszú idő, míg mindenkitől bocsánatot tudok kérni.”

A színész hozzátette, meglepte, hogy lépten-nyomon megismerik az utcán, hiszen eltelt öt év és azt hitte, nyugodtan elvegyülhet az emberek között. Ezt követően felidézte azt az ikonikus szereplését a Mokkában, amikor sem a nézők, sem a műsorvezetők nem tudták eldönteni, szándékosan szabotálja a műsort vagy valamilyen szer hatása alatt van. Feri akkor egy hihetetlen történettel állt elő, miszerint Jézus egy színész volt, keresztre feszítése pedig egy színjáték. 

„Amikor az a reggeliműsor-őrület volt, a fél világ arról beszélt, hogy hányféle mentális betegségben szenvedhetek, illetve mennyire voltam bemindenezve. Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba: két kávé volt bennem aznap reggel.”

Feri részletesen elárulta, min ment akkoriban keresztül, miért döntött amellett, hogy elhagyja az országot és hogyan sikerült összeszednie magát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top