nlc.hu
Sztárok

Ambrus Attila kilépne a múlt árnyékából

Ambrus Attila: „Nem szeretem, ha azért veszik meg a termékeim, mert kiraboltam harminc bankot”

Sok év tanulás van jelenlegi szakmája mögött.

Ambrus Attila 30 alkalommal rabolt ki bankokat, postákat, mielőtt lefülelték és 2002-ben tizenhét év fegyházbüntetésre ítélték.

Ambrus Attila

Fotó: Nagy Zoltán

A köznyelven csak Viszkisként emlegetett bankrabló jó magaviselete miatt 2012-ben szabadult. Még a börtönbüntetése alatt kezdte kitanulni a keramikus szakmát, amivel jelenleg is foglalkozik, saját vállalkozásában. Az ünnepi időszakban számára sincsen megállás, hiszen egyre több a megrendelés, ráadásul saját készletével járja a különböző városok piacait, ahol csak úgy kapkodják a termékeit. Reméli, nem csak a múltja miatt. 

„Nem szeretem, ha azért veszik meg a termékeim, mert kiraboltam harminc bankot. Sokan azért utálnak, mert azt mondják, a múltamból élek. Közben azt nem látják, hogy én rengeteget tanultam a börtönben, míg mások csak gyúrtak, vagy hagyták, hogy teljen fölöttük az idő” – mondta a Borsnak a viszkis, akinél gyakran előfordul, hogy 18 órát dolgozik. Emellett, ha ideje engedi, sportol: fut és teniszezik, illetve a kislányát kerékpáron viszi óvodába 15 kilométeren át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top