nlc.hu
Sztárok

Meghalt egy rajongó Taylor Swift koncertjén

Meghalt egy 23 éves rajongó Taylor Swift koncertjén

A beszámolók szerint a Rio de Janeiro-i koncerten óriási volt a hőség, nem lehetett vizet bevinni, és sokan elájultak.

Meghalt egy rajongó Taylor Swift péntek esti brazíliai koncertjén a Rio de Janeiró-i Estádio Olímpico Nilton Santos stadionban, miközben a városban hőségriadó volt érvényben – írja a Daily Mail a brazil Fohla De Sao Paolo című lapra hivatkozva.

A 23 éves Ana Clara Benevides pszichológus hallgató rosszul lett az énekesnő fellépésén, amelyen több mint 60 ezer ember vett részt. Miután elájult, a stadionban ápolták, majd a Salgado Filho városi kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A halál oka szívmegállás volt. A tragikus hírt a brazil lapnak megerősítette a nő unokatestvére, Estela Benevides is.

Benevides egy barátja, Thiago Fernandes ápoló elmondása szerint a nő az első sorban volt a koncerten, és 40 percig próbálták újraéleszteni az arénában. Útban a kórház felé másodjára is szívmegállást szenvedett.

Taylor Swift a színpadon az Eras Tour című turné során az Estadio Olimpico Nilton Santosban 2023. november 17-én Rio de Janeiróban

Taylor Swift a színpadon az Eras Tour című turné során az Estadio Olimpico Nilton Santosban 2023. november 17-én Rio de Janeiróban (Fotó: Buda Mendes/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management)

Hőség tombol Rióban

A rekordokat döntögető Eras Tour keretében rendezett show-n a hőmérséklet és a páratartalom alapján számolt hőségindex állítólag elérte a 60 Celsius-fokot, a tűzoltók pedig nem hivatalos adatok szerint ezer ájulást számoltak össze a fellépés alatt. A rajongók a közösségi médiában panaszkodtak arra, hogy az extrém hőség ellenére nem lehetett vizet bevinni a stadionba.

Az AP hírügynökség még a haláleset előtt azt írta, hogy Brazíliában még nincs is nyár, de az utóbbi napokban veszélyes hőhullám csapott le az ország nagy részére. A hőségindex 58,5 Celsius-fok volt, ami a legmagasabb érték, mióta a városban bevezették ezt a kombinált mérőszámot.

Egy videó tanúsága szerint egyébként Taylor Swift palackos vizet dobott az egyik rajongónak, miközben az All Too Well című dalát énekelte.

„Összetört a szívem”

A halálesetről a 33 éves popsztár is megemlékezett az Instagramján: „El sem hiszem, hogy ezeket a szavakat írom, és összetört a szívem, de ma este, a show-m előtt elvesztettünk egy rajongót. El sem tudom mondani, mennyire lesújtott ez a dolog.”

Az eset részleteit egyelőre nem tisztázták, de az énekesnő nyilatkozata alapján feltételezhető, hogy nem a koncert közben, hanem még a fellépés előtt, de már a rajongókkal megtelt stadionban történt a tragédia. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top