nlc.hu
Sztárok

Bűnösnek vallotta magát adócsalásban Shakira

Bűnösnek vallotta magát az adócsalással vádolt Shakira, így elkerülheti a börtönt

Nem akarja, hogy a gyermekei igyák meg a levét annak, hogy bíróság elé került az ügye.

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira, hogy biztosan elkerülje a börtönt, írja az MTI.

Az egyezség értelmében 7,3 millió eurós, vagyis 2,7 milliárd forintnyi pénzbírságot kell megfizetnie, és – büntetlen előéletére tekintettel – hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap. Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forintos) büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják

– fogalmazott az ügyben kiadott közleményében az énekesnő.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

Shakira az ügyvédjeivel elhagyja a bíróságot 2023. november 20-án.

Shakira és az ügyvédjei 2023. november 20-án. (Fotó: David Zorrakino/Europa Press via Getty Images)

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be. A Grammy-díjas világsztár korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már  befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozást, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

Az énekesnő egy korábbi interjúban azt mondta: látván, hogy egy spanyol állampolgár – nevezetesen Gerard Piqué – a partnere, az adóhatóságnak csorogni kezdett a nyála, és világos volt, hogy meg akarták szerezni ezt a pénzt bármi áron. 

Shakira és Gerard Piqué persze már nem alkot egy párt, 2022 nyarán derült ki, hogy 11 év együttélés után különválnak. Volt, aki azt híresztelte, a pénz miatt ment tönkre a kapcsolatuk, Piqué állítólag pénzt kért Shakirától egy befektetéshez, az énekesnő családja viszont nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek, mondván, ne keverjék össze a pénzügyeket a magánélettel, a nemleges válasz után a pár kapcsolata fagyossá vált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top