nlc.hu
Sztárok

Natalie Wood rejtélyes halála

42 éve nem derült fény Natalie Wood rejtélyes halálára

A rejtélyes körülmények között és tragikusan fiatalon elhunyt színésznő rövid élete alatt kétszer is hozzáment a feltételezett gyilkosához.

Idén novemberben lesz 42 éve, hogy a gyönyörű és tehetséges színésznő, Natalie Wood távozott az élők sorából, azt azonban továbbra is homály fedi, hogy pontosan hogyan lelte halálát.

Natalie Wood

Az 1981. novemberében elhunyt színésznő aktáját ugyan többször is leporolták a nyomozók és megpróbáltak pontot tenni az ügy végére, Natalie özvegye, Robert Wagner azonban minden alkalommal igyekezett kitérni az egyenruhások kérdései elől.

Kétszer is hozzáment az özvegyéhez

Natal’ja Nikolaevna Zacharenko néven látta meg a napvilágot San Franciscóban, orosz bevándorlók gyermekeként 1938. július 20-án. Alig múlt 40 éves, amikor 1981. november 29-én életét vesztette a West Side Story színésznője.

Kapcsolata a férjével egyáltalán nem volt felhőtlen. Először 19 évesen, 1957. decemberében ment hozzá feleségül, majd 5 évvel később elváltak. Másodszor Richard Gregson íróval kötött házasságot, akitől egy kislánya is született. Válását követően 1972-ben aztán újra igent mondott Robert Wagnernek, akitől 2 évvel később ismét kislánya született, aki a Courtney nevet kapta.

A tanúk és a nyomozók szerint is a férje volt az, aki utoljára élve látta a filmcsillagot, ő azonban nem bizonyult túl együttműködőnek, amivel még inkább gyanúba keverte magát.

A rendőrség annyit tudott meg a színésznő haláláról, hogy a végzetes novemberi estén a Splendour nevű hajó fedélzetén tartózkodott a férjével, és Santa Catalina szigete közelében jártak, amikor Natalie-nak nyoma veszett. A fedélzeten tartózkodott még Christopher Walken, valamint a kapitány, Denis Davern.

Sokan tudni vélik, hogy Natalie és Christopher között a közös munkájuk során szerelem szövődött, amit a férje, Robert képtelen volt elfogadni és tétlenül nézni. 

Hogy pontosan hogy halt meg Natalie, senki nem tudja, vagy ha tudja, féltve őrzött titokként kezeli. A hatóságoknak elmesélt információk szerint a színésznő egyedül szeretett volna lenni, a társaságba azonban nem tért vissza, mert egy véletlen baleset során megcsúszott és a vízbe esett.

Holttestére másnap bukkantak, és az ügyet viszonylag gyorsan lezárták.

Natalie Wood és férje, Robert Wagner

Natalie Wood és férje, Robert Wagner (Fotó: Profimedia.hu)

Közbeszólt a kapitány

Az emberek azonban nehezen törődtek bele abba, hogy balesetként könyvelték el az esetet, amiben több furcsaságot is felfedeztek: nehezen tudták elképzelni, hogy Natalie egyedül vonult volna félre a sötétben, köztudott volt ugyanis, hogy tartott a víztől. A másik, a színésznő és kollégája, Christopher közötti viszony volt, ami egyre nagyobb féltékenységet gerjesztett a férjében.

A hajó kapitánya, Dennis Davern elmondása szerint többször is felvetette, hogy Robert Wagnernek köze lehet ehhez a véletlen balesetnek beállított esethez, elmondása szerint azonban senki nem vette elég komolyan a vallomását.

2011-ben azonban újra vizsgálódni kezdtek az ügyben, Davern kapitány pedig kiemelte a vallomásában, hogy Robert Wagner nem kezdeményezte felesége felkutatását, és azt is feltűnően ellenezte, hogy értesítsék a parti őrséget Natalie eltűnéséről. Többször elmondta, hogy nincsenek rá konkrét bizonyítékai, de egészen biztos benne, hogy a férfi fontos szerepet játszott Natalie halálában.

Natalie Wood rejtélyes halála

Fotó: Profimedia.hu

Nem derült fény az igazságra

2013-ban ismét nyomozni kezdett a hatóság, egy boncolási jegyzőkönyvben ugyanis felfigyeltek egy különös részletre. Eszerint Natalie csuklóján, karján és nyakán ütések és szorítások nyomai látszottak, ami arra engedett következtetni, hogy a színésznőt támadás érte közvetlenül a fulladás előtt. Ennek ellenére továbbra sem zárták ki a baleset lehetőségét.

A hatóságokkal együtt nem működő, rendkívül szűkszavúan nyilatkozó özvegy vallomása eltér attól, amit a hajón tartózkodó két másik férfi állított, így az ügy továbbra sem zárult le. Natalie Wood halála több hollywoodi sztáréhoz hasonlóan máig felderítetlen maradt.

Nyitókép: Profimedia, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top