nlc.hu
Sztárok

Street art: Pityke őrmester figyeli kedvenc pékségénél Kern Andrást

Mostantól Pityke őrmester figyeli, jó helyen parkol-e Kern András

Vajon mit szól ehhez az elszánt rendőr magyar hangja?

Városszerte mindenhol találkozni az egyik legismertebb magyar street art művész, 0036mark alkotásaival. Mint a Telex kiszúrta, egy újabb darabbal bővült a gyűjtemény, Pityke őrmester tűnt fel egy hirdetőoszlopon, ami annak a pékségnek a közelében álldogál, ahol Kern András többször is szabálytalanul parkolt.

Mint ismert, a színész kölcsönözte a hangját a mindenre elszánt rajzfilmfigurának. „Pitykét szolgálatba helyeztem, arra az esetre, ha a magyar hangja beugrana a pékségbe” – osztott meg egy fotót egyik legfrissebb alkotásáról 0036mark. 

Mint arról mi is írtunk, többször is előfordult, hogy Kern András tilosban állt meg, amikor beszaladt kedvenc budai pékségébe, a szabálytalan parkolások miatt pedig a rendőrség szabálysértési eljárást indított ellene, illetve Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere többször is jelezte, megpróbálnak megoldást találni arra, hogyan lehet betartatni a szabályokat, és most egy újabb posztban megerősítette, milyen lépéseket kívánnak tenni az ügyben.

„A virágláda kihelyezése helyett úgy döntöttünk, a pékség előtti területet is magába foglaló téren komplexebb zöldítést végzünk, így ott új zöldterület jöhet létre úgy, hogy arányaiban csökken a mostani beton- és kőburkolat. Ezzel kapcsolatban november elején közösségi egyeztetésre hívjuk az ott élőket. Célunk, hogy az ő véleményüket figyelembe véve tegyük komfortosabbá és biztonságosabbá a gyalogosközlekedést a téren. Így egyszerű parkolásgátló virágos láda helyett parkszerűbbé alakíthatjuk a díszkút környezetét„

írta még októberben a közösségi oldalán.

Kern András a Hogy volt?! című televíziós műsor felvételén.

Kern András a Hogy volt?! című televíziós műsor felvételén. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A színész egy rádióműsorban reagált a történtekre. Mint elmondta, probléma, hogy a közelben sehol nem lehet megállni. Hozzátette, a parkolási vétségnél csak azt sajnálja jobban, hogy erről valaki fényképet is készített, amely bejárta a sajtót, ezért arra kérte az embereket, hogy legközelebb senki ne vegye elő telefonját, ha esetleg tilosban parkoló autót lát.

„Úgy kérem, ne jelentsenek mindig fel. Én kifizetem a büntetéseket, értem én, tudom, nem fogok ott parkolni, de feljelenteni? Az olyan ronda dolog” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top