nlc.hu
Sztárok

Kepes András gyerekkori emléke

Kepes András megható gyerekkori emléket idézett fel

Az újságírás történelméből is osztott meg izgalmakat.

Geszti Péter ma Kepes András napját kapta meg az Adom a napomban. A stábbal már kora reggel egy gyerekkori emléket elevenített fel, amit ma már szinte el sem lehetne képzelni. 

Kepes András

Fotó: Schumy Csaba

Az író a reggeli dugóban ülve emlékezett vissza arra, milyen volt, amikor a II. kerületet még nem az autók árasztották el. 

„A Kis Rókus utcában, gyerekkoromban annyira nem jártak autók még, hogy itt fociztunk. Ha nagy ritkán erre jött egy autó, azt elengedtük, aztán fociztunk tovább. Ahhoz képest, hogy itt ilyen forgalom van… Persze, az ember hozzászokott” – magyarázta Kepes. Ha valaki ismeri a Millenáris Park környékét, ahol jóformán a nap minden szakaszában dugó van, el sem tudja képzelni, milyen lehetett ott az utcán játszadozni. 

Később András arról is mesélt, milyen volt az az időszak, amikor csak a nyomtatott sajtó létezett. „Ha elírás volt, akkor újra kellett gépelni az egész oldalt. Annyira komolyan vették az egykori újságíró mestereim, hogy azt mondták, olyan oldalt nem lehet leadni, olyan kéziratot, amibe kézzel bele van javítva. Úgyhogy, ha az ember a végén valamit elrontott, akkor kezdhette elölről” – mondta az író, majd hozzátette, a számítógép ilyen szempontból egy fantasztikus dolog. 

Ha tudni akarod, hogyan tölti egy napját Kepes András, kövesd élőben a www.nlc.hu/adomanapom oldalon, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor a VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót a mai nap eseményeiről, na meg persze sok másról is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top