nlc.hu
Sztárok

Szomorú karácsony vár Szacsvay Lászlóra

„Szörnyen vagyok, nincs mit szépíteni” – szomorú karácsonya lesz Szacsvay Lászlónak

A színész néhány héttel ezelőtt özvegyült meg.

Szacsvay László ősszel veszítette el feleségét, Csicsay Klaudiát, akivel ötven évig éltek házasságban, és akit súlyos balesete óta kitartóan ápolt

A színész a Star magazinnak adott interjúban elmondta, még mindig nem sikerült feldolgoznia szeretett felesége halálát. „Szörnyen vagyok, nincs mit szépíteni. Megözvegyültem. Október 24-ére virradóra a feleségem egy jobb helyre került. Azóta el is temettük. Furcsa karácsony lesz az idei nélküle” – tette hozzá.

Megjegyezte, egyébként sem igazán híve a karácsonyozásnak. „Valahol ez is el lett rontva a kiköltekezésekkel. A családok hitelbe verik magukat az ünnepért, ami félelmetes, még így kimondva is. Hogy a családunk összejön-e karácsonykor, az nagyban függ attól, hogy a fiamék, illetve a testvérem barokk trombitás lánya dolgoznak-e majd.”

Csicsay Claudia és Szacsvay László 1971-ben kötöttek házasságot, egy fiuk született. Csicsay Claudia a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és a MÚOSZ újságíró-iskola elvégzése után fotóművész lett, majd a Magyar Televíziónál dolgozott.  2015-ben súlyos baleset érte, kizuhant a negyedik emeleti budapesti lakásuk ablakából. Az asszony 40 napig volt az intenzív osztályon, a kórházat hosszú rehabilitáció követte, élete utolsó éveiben Szacsvay László vette át felesége ápolását.

Szacsvay László

Fotó: RTL/Sajtóklub

Azt pedig hogy nem kerít mindig nagy feneket az ünnepeknek, arra már korábban is célzott. Amikor 2017-ben töltötte be hetvenedik életévét, a kerek évszámot sem ünnepelte meg. „Másokat szeretek ünnepelni, magamat kevésbé. Ráadásul, mit ünnepeljek rajta? Megszületik az ember, és eltelik hetven év. Elég gyorsan. Néha azért sietettem volna az időt, matekórán például, de aztán rájöttem, nem szabad, mert úgyis megy az magától. Azért köszönöm a köszöntést, sétálok tovább a kutyámmal” – nyilatkozta akkor. 

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top