nlc.hu
Sztárok

Növényi Norbert családi drámája

Fájdalmas vallomás Növényi Norberttől: „Képesek lettek volna megcsonkítani az apámat csak azért, hogy ne utazzon ki az olimpiára”

Állítja, ellehetetlenítette a rendszer az édesapja sportolói karrierjét.

Tizenhárom éve már annak, hogy Növényi Norbertet adócsalással vádolták meg, a szégyent pedig azóta sem tudta lemosni magáról. Mint mondja, a sportsikereket senki sem veheti el tőle, a botrány kirobbanása óta azonban megvonták tőle az olimpiai járulékot. Véleménye szerint az édesapja hasonló életutat járt be, mint ő: annak idején az ő sportolói karrierjét is ellehetetlenítették a szocializmusban. Minderről a Dr. Milesz News 24 Channelen beszélt az egykori olimpiai bajnok birkózó – írja a Blikk.

Növényi Norbert

Családi drámájáról vallott Növényi Norbert – Fotó: Dr. Milesz NEWS 24 Channel / YouTube – videó

Elmondása szerint generációk óta hozza a családja a dicsőséget az országnak, de az, hogy mennyire becsülték meg, az már más kérdés. Mesélte, hogy édesapjával háromszor fordult elő, hogy nem vitték ki az olimpiára.

„1956-ban, két nappal a kiutazás előtt egy orvosi vizsgálaton megállapították, érszűkülete van, és lehet, hogy amputálni kell valamelyik végtagját. Persze, semmi baja nem volt, de képesek lettek volna megcsonkítani az apámat csak azért, hogy ne utazzon ki” – panaszolta Növényi Norbert, hozzátéve: amikor pedig profi pankrátornak akart állni az apja, azonnal kirúgták a munkahelyéről.

Az ötkarikás aranyérmes meglátása szerint minél sikeresebb az ember, annál több lesz az irigye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top