nlc.hu
Sztárok

Matthew Perry halálának oka

Kiderült, mi okozta Matthew Perry halálát

Elkészült a boncolási jegyzőkönyv, arról, hogy mi miatt halhatott meg Matthew Perry.

Közzétette a Los Angeles megyei orvosszakértő Matthew Perry boncolási jegyzőkönyvét. Eszerint a Jóbarátok sztárjának október végi halálát a ketamin akut hatása okozhatta. A tragédiához más tényezők is hozzájárulhattak, például Perry koszorúérbetegsége – írja a CBS News.

Az 54 éves színészt október 28-án találták holtan a jakuzzijában. A boncolási jegyzőkönyv szerint Perry ketamininfúziós terápiát kapott depresszió és szorongás miatt, az utolsó kezelést másfél héttel a halála előtt végezték. Perry reagált a kezelésre, és “jó hangulatban volt” – mondta a rendőrségnek egy szemtanú az esetről szóló jelentésben.

Matthew Perry

Matthew Perry (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Úgy tudni, a halálakor a szervezetében kimutatott ketamint nem a terápiája részeként szedte be, hiszen a gyógyszer felezési ideje 3-4 óra, az utolsó kezelése pedig másfél hete volt.

A ketamint az 1970-es évek óta hagyta jóvá az amerikai gyógyszerészeti ügynökség érzéstelenítőként, és a kutatások azt mutatják, hogy segíthet egyes betegeknél, ha orvosi felügyelet mellett alkalmazzák depresszió és szorongás kezelésére. A szakértők szerint ennek is vannak kockázatai. A gyógyszer disszociatív hatású, látszólag elválasztja az elmét a testtől, és hallucinációkat okozhat. Az éjszakai klubokban és a partikultúrában való használatáról is ismert. A szövetségi kábítószer-ellenőrző hivatal arra figyelmeztet, hogy a ketamin túladagolása eszméletvesztést és veszélyesen lelassult légzést okozhat.

Perry évekig küzdött a függőséggel, bár állítólag 19 hónapja tiszta volt, áll a boncolási jelentésben. 2015-ben azt mondta a CBS News-nak, hogy “az emberek nem értik, hogy ez egy betegség“, és hogy a függőségben szenvedőknek “meg kell kapniuk a segítséget”, nem pedig magukat hibáztatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top