nlc.hu
Sztárok
Szoboszlai Dominik gyerekként

Így nézett ki gyerekként Szoboszlai Dominik

A 23 éves magyar labdarúgó a Liverpool legdrágább játékosává vált.

A 70 millió eurós értékét 75 millióra tornászta fel Szoboszlai Dominik, ráadásul a Liverpool legértékesebb futballistája lett a TM-nél, egyedül Luis Díaz tartja vele a lépést. A The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves focistái közé sorolta 2017-ben, de csodagyereknek is nevezték már. A pályán kívül teljesen átlagos életet él: szeret playstationözni, és sorozatokat nézni. Érdekeli a divat, a stílus, számára nem mindegy, hogy miben látják az emberek az utcán. „Lényeges, hogy ki hogyan jelenik meg, képet mutat arról, milyen valójában az ember” – fejtette ki Szoboszlai Dominik. A TikTok-ra felkerült egy videó, melyen a fiatal tehetség gyerekkori képei láthatók. Íme:

A karácsony futballal telik Angliában is: Szoboszlai Dominik és a Liverpool három bajnoki meccsen is pályára lép a közeljövőben. Persze ennek ellenére az ajándékozás sem marad el: Szoboszlai az Instagram-oldalán mutatta meg, milyen speciális, névre szóló csészét kapott Alexis Mac Allistertől. A Liverpool legközelebb december 26-án a Burnley, január 1-én a Newcastle ellen száll harcba.

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik (Fotó: MB Media/Getty Images)

Mindent megtett a sikerért 

A fiatal magyar játékosnak 15 évesen egyedül kellett Salzburgba költöznie minden nyelvtudás nélkül az akadémiára, a családja és a barátai nélkül. Bár volt olyan pillanat, amikor felhívta az édesanyját, hogy haza akar menni, végül a kitartása erősebbnek bizonyult. Erről korábban az Indexnek beszélt

„De tizenöt éves fejjel azt is tudtam, hogy nem szabad hazamennem, mert akkor mindazt, amit addig felépítettem, azt a munkát, amit beletettem, kidobom a kukába. Ezt saját magamban le kellett ütnöm, át kellett gondolnom, hogy mit is akarok valójában. Akkor jöttem rá, hogy én ezt akarom, és mindegy, hogy milyen nehéz. Már csak azért is, mert vannak, voltak és lesznek nagyon sokan, akiknek bármit csinálsz, semmi sem jó. Viszont engem ez nem zavar, csak jobban hajt, hogy semmi nem hullt az ölembe, hanem én ezért megdolgoztam. Jó érzés, amikor elérek valamit. Például most, egy ilyen szezon után hazamegyek és leülök a kanapéra, akkor nagyszerűen érzem magam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top