nlc.hu
Sztárok

Dózsa László özvegye a színész haláláról

Szívszorító vallomás Dózsa László 36 évvel fiatalabb özvegyétől: „Az utolsó napjaiban már csak aludt. Laci belealudt a halálba”

Megtörve nyilatkozott Gabriella, aki az utolsó pillanatig gondját viselte a férjének.

Dózsa László felesége közel két héttel a férje halála után megtörte a csendet, a 81 évesen elhunyt szívművész halála előtti egészségi állapotáról beszélt a Blikknek. Az Újpest Színház korábbi művészeti vezetőjére létfontosságú szívműtét várt, ám az elmúlt egy évben súlyosan leromlott az állapota.

Dózsa László

Dózsa László és felesége a nagy korkülönbség ellenére is nagy szerelemben éltek – Fotó: MTI/Soós Lajos

A halála előtt néhány nappal még beszéltünk, de egyre gyengébb volt, az utolsó napjaiban már csak aludt. Laci belealudt a halálba, nem érzett fájdalmat” – mondta megtörten a 36 évvel fiatalabb Gabriella, aki két kiskorú lányt nevelt szeretetben Dózsa Lászlóval.

„Az utóbbi 2-3 év megterhelő volt lelkileg az egész családnak. Egyik kórházból a másikba jártunk. (…) Nem lehetett megállítani az állapota romlását, komplex probléma volt. Rosszullétek gyötörték, ájulás, hányinger. Kialakult a demencia is, elfelejtette, hol lakik, majd az általános állapota is romlani kezdett. (…) Állandó felügyeletre szorult. Fájdalmas volt, hogy nem tudtuk itthon ápolni. (…) Az utolsó évet hol kórházban, hol az otthonban töltötte. (…) Voltak rosszabb napok, amikor csak feküdt. (…) Nem volt méltó ez az állapot hozzá” – magyarázta az özvegy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top