nlc.hu
Sztárok

Az Edda kanadai koncertje

24 millió forint közpénzből adott egy koncertet az Edda Kanadában

Állítólag szerény volt az érdeklődés, inkább klubestre hajazott.

2020-ban még három állomásos turnét szervezhettek magyar közpénzből az Eddának az Amerikai Egyesült Államokban 24 millió forintból Egy ez a tábor címmel, idén már csak egyetlen kanadai fellépésre volt elég ugyanennyi közpénz – írja a Magyar Hang.

Pataky Attila

Pataky Attila a 2021-es Sportarénabeli Edda-koncerten – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az április 3-i eseményről néhány videó felkerült már a legnagyobb videómegosztóra. Mint a portál megjegyzi, ezeken nem tűnik úgy, mintha széles tömegeket érdekelt volna az Edda-koncert, inkább egy intim hangulatú klubestre emlékeztet.

A fellépést amúgy a dúsgazdag üzletember, Vaski Gábor vezette, 2014 óta működő, kanadai Extra Hungariam Alapítvány szervezte. „Célunk a magyar kultúra népszerűsítése és anyagi támogatása Kanadában. Rendezvényeinken, különböző műfajok kiválóságait mutatjuk be előadásainkon. A rendezvényeken fellépnek hazai művészek és vendégsztárok egyaránt a Kárpát-medencéből. Támogatjuk az ifjú tehetségeket is, (…) Gyűjtőakciónk során nemcsak jó és színvonalas szórakoztatást nyújtunk, hanem hozzájárulunk a magánvállalkozók népszerűsítéséhez is” – állt többek között a koncert beharangozójában.

A 72 éves Pataky Attila egyébként legalább 78-80 éves koráig szeretne aktívan koncertezni, de jó forma esetén még tovább is – erről korábban beszélt. A zenész mindent megtesz azért, hogy kiváló egészségnek örvendjen: sokat úszik, de odahaza van ellipszise, futója és taposója is, amiket azért szeret, mert növelik a tüdőkapacitást. Erre szüksége is van, mivel az Eddával gyakran a mai napig két és fél, háromórás koncerteket adnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top