nlc.hu
Sztárok

Rókusfalvy Pál akkor és most

Így él Rókusfalvy Pál mióta nincs képernyőn

A ’90-es években számos műsor fűződött a nevéhez, idővel azonban eltűnt a képernyőről, és saját cégeiben vállalt szerepet.
Rókusfalvy Pál

Rókusfalvy Pál egyike volt azoknak a műsorvezetőknek, akik meghatározó arcai és hangjai voltak a ’90-es éveknek. Bár korábban általános iskolai tanárként dolgozott, a krétát mikrofonra cserélte. Közel tíz éven át volt a Danubius Rádió szerkesztője és műsorvezetője, később ügyvezető igazgatói posztot is ellátott, sőt, az igazgatótanácsban is szerepet vállalt. Ami a tévézést illeti, ő vezette például a Befutót vagy például a Családi kört is, utóbbit lányával, Rókusfalvy Lilivel.

A műsorvezető azonban mindig is több lábon állt, még 1991-ben megalapította a kommunikációs cégét, a Roxer csoportot, 1999-ben pedig elindította etyeki vállalkozásait, a Rókusfalvy Birtokot és Fogadót.

A képernyőt szép lassan háttérbe szorították ezek a megbízások, és a kétezres években már nem műsorvezetőként, hanem elsősorban borászként lehetett róla hallani. Ami hobbinak indult, végül egészen messzire nőtte ki magát, többek között az ő nevéhez fűződik az Etyek Pincefesztivál és az Etyeki Kezes-lábos is. Az egykori műsorvezető a szívén hordozza a magyar bor sorsát, ezért vállalta el 2022 júliusában a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos posztját. Mint kommunikációs szakember, és mint a hazai borászat egyik legismertebb arca, testhezállónak és megtisztelőnek tartotta a felkérést.

2008-ban egy interjúkötettel is kijött Egy ital mellett címmel, sőt, korábban még lemeze is megjelent, ugyanis a zene mindig is fontos szerepet játszott az életében. Mondhatni, hogy a szereplésre született, mi pedig most felelevenítjük, hogyan festett, amikor még gyakori szereplő volt a tévében.

Rókusfalvy Pál
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top