nlc.hu
Sztárok

Gesztesi Károly halála

A legendás színész, aki túl korán távozott: négy éve hunyt el Gesztesi Károly

Négy éve, 2020. január 4-én halt meg az ország egyik legkedveltebb színművésze. Mindössze 56 éves volt.

Gesztesi Károly 2020. január 4-én a budapesti Ferdinánd hídnál haladt az autójával, amikor vezetés közben rosszul lett. Félreállt a kocsijával, ám a gyors segítség ellenére az orvosok végül nem jártak sikerrel. A színész családját és szeretteit sokkolták a történtek, van, aki a mai napig nem lépett túl a tragédián. Károly egykori kedvese, Mattesz Csilla például lelkiismeret-furdalással küzd.

„Aznap, amikor elhunyt, megkért, hogy tartsak vele, de én egy születésnapi bulira voltam hivatalos, ahol fontos vendégnek számítottam, ezért azt mondtam neki, máskor találkozunk. Ezt a mai napig bánom, mert biztos vagyok benne, hogy ha akkor vele vagyok, meg tudtam volna menteni az életét, amíg kiérkezik a mentőautó. (…) Sosem leszek képes megbocsátani magamnak, hogy nem voltam aznap ott vele. Örök bűntudat gyötör emiatt, mert hiszem, ha ott vagyok, még mindig élne” – fogalmazott az évforduló kapcsán Csilla a Blikknek. Az egykori válogatott úszó, víziterapeuta a lapnak arról is beszélt, hogyan fogadta négy évvel ezelőtt a hírt. „Két napig nem mozdultam ki a szobámból, háziorvos jött hozzám, aki nyugtató injekciókat adott” – idézte fel a régi emlékeket.

Liptai Claudia képtelen kilátogatni Gesztesi Károly sírjához

Korábbi neje, a színész Panka lányának édesanyja, Liptai Claudia júniusban Peller Mariann műsorában vendégeskedett, ahol Gesztesi Károly haláláról is beszélt. A műsorvezető úgy érzi, lánya jóval erősebb lélek nála, melyet meg is indokolt.

„Panka sokkal spirituálisabb, mint én, ő nagyon komolyan az. Az apja halálával aztán végképp. Neki nagyon erős hite van, nagyon sokat beszélget az apjával. Amíg én, ezt őszintén bevallom, soha nem voltam anyukám sírjánál a temetése után, mert számomra ez feldolgozhatatlan és fájdalmas dolog, és a Karcsi sírjánál sem voltam, a lányom viszont kijár, kimegy. Neki egy másfajta kötődése van, tehát ő többet kapott ilyen szempontból, és én ezt boldogan nézem” – árulta el Liptai Claudia az adásban.

Nagy tervei voltak

Gesztesi a halála előtt nem sokkal a Borsnak adott interjút, melyben igen derűlátó volt. Akkoriban színészpalántákat is tanított.

Gesztesi Károly

Gesztesi Károly (Fotó: TV2)

„A legjobb tanár díját is elnyertem, és szerénytelenség nélkül mondhatom: nagyon szeretnek a diákok. Jól kijövök a fiatalokkal, az órákon én is lemegyek gyerekbe, noha igyekszem megőrizni a tekintélyemet. Tudják, ha valamit mondok, netán felemelem a hangomat, akkor azt komolyan kell venni” – nyilatkozta a tanításról a lapnak a színész.

Íme egy galéria a legendás színész életéről

Gesztesi Károly
Megnézem
Összes kép (21)

A színésznek három nőtől született öt gyermeke: legidősebb fia, Máté első feleségétől, Csarnóy Zsuzsannától, második és harmadik fia, Márk és Dávid pedig Karel Nikolettától, míg egyetlen lánya, Panka Liptai Claudiától látta meg a napvilágot. Legifjabb fiának, Áronnak szintén Karel Nikoletta adott életet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top