nlc.hu
Sztárok

Korda György 85 éves lett

Elképesztő: a ma 85 éves Korda György szinte semmit nem változott 30 év alatt – Fotók

Sosem lankadó kitartás, megállás nélküli pörgés, irigylésre méltó házasság – csak néhány dolog azok közül, amik a ma születésnapos Korda Györgyről elmondható.

Korda György ma ünnepli 85. születésnapját, és miközben immár 66 éves pályafutás áll mögötte, esze ágában sincs felhagyni a zenéléssel. Az Artisjus-, eMeRTon- és Fonogram-díjas énekes nem csak szakmájában áll stabil lábakon, feleségével, Balázs Klárival 44 éve élnek boldog házasságban, annak dacára, hogy nem csak a magánéletben alkotnak egy párt. 

Korda György

Fotó: Schumy Csaba

Talán kevesen tudják, de a legendás Reptér című szám megalkotóját szülei eredetileg teljesen más pályára szánták. Mint kiderült, az énekes sosem volt egy mintadiák, ezért az apja a kezdetekben segédmunkásnak küldte el, ám nem sok idő kellett ahhoz, hogy rájöjjön, a sors nem ezt az utat szánta neki. „Előálltam, hogy valójában énekes szeretnék lenni. Mire azt mondta nekem: »Fiam, a mi családunkban egészen eddig csak becsületes emberek voltak.« A felmenőim között nem találunk művészeket, mégis ez a hivatás vonzott engem. A sorkatonaság után már biztosan tudtam, hogy énekelni fogok, és meg kell találnom az útját annak, hogy kitűnjek a pályatársak közül” – nyilatkozta korábban György, azt pedig mind jól tudjuk, nem tévesztett pályát.

Korda György
Megnézem
Összes kép (9)

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Gyuri bácsi és Klári zenéje generációkon átívelő, hiszen nincsen olyan idős vagy fiatal, aki legalább egyszer ne perdült volna táncra a dalaiktól. Éppen ezért sem meglepő, hogy egyikük sem gondolkodik visszavonuláson. „Az én életem a pörgésről szólt és szól a mai napig, én egyszerűen megbolondulnék, ha nem kellene egy egész napon át csinálnom semmit sem. Én azért élek, mert dolgozhatok. A közönség figyelme, a zene, a sok ember körülöttem, ez az életelixírem.

Szívemből mondom: én addig leszek itt, amíg feladatom van. Valahogy azt érzem, hogy az életemnek nem úgy lesz vége, hogy eltűnök évekre a kíváncsi szemek elől, hanem felmegyek a színpadra, lejövök a lépcsőn és kész. Az utolsó hang is ének lesz, ami elhagyja a torkomat

 – jelentette ki Gyuri bácsi. 

Ami pedig a házasságukat illeti; Balázs Klárival irigylésre méltó harmóniában élnek, azt viszont nem tagadják, ugyanúgy vannak „fentek” és „lentek” az ő kapcsolatukban is.

Minket baltával sem lehetne egymástól elválasztani! Ritka az ilyen kapcsolat, mint a miénk. Leéltük az életünket együtt, így nálunk már nincs olyan, hogy »én«, csak »mi« van. A házasságunk alapja a szerelem, a feltétlen szeretet, a harmónia és a barátság.

Balázs Klári és Korda György
Megnézem
Összes kép (13)

Miután két egyforma ember sincs, így minden házasság is más és más. Talán a felgyorsult világunk miatt van ennyi válás, de én még abból a fajtából való vagyok, aki azt gondolja, megéri a dolgokra időt szánni, mert sokszor javíthatók. Az élet nem mindig rózsás. Nekünk is vannak nehézségeink, egészségi problémáink, mint minden embernek. A házasságunkban inkább én vagyok az, akit meg kell vigasztalni. Ugyanis időnként szomorkodom, amikor eszembe jut a korom, illetve az, hogy mennyi feladat áll előttem; ilyenkor Klárika viccelődéssel elüti a nehézségek élétfogalmazott korábban az énekes, Klári pedig saját példájuk révén üzent is a fiatalabb generációnak:

Azt üzenem a fiataloknak, hogy ne akarják megváltoztatni a párjukat, hanem próbálják elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Egy veszekedés után ne szakítsanak azonnal, hanem várjanak negyedórát, és puszilják meg egymást. Ezt mi mindig így csináljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top