nlc.hu
Sztárok

Őt szereti Pedro Alonso, A nagy pénzrablás Berlinje

„Feladtam volna, de a lányomnak szüksége volt rám” – Pedro Alonso, A nagy pénzrablás Berlinje

Inkább fest, mint partikra jár, és bár néhány rajongója átlépi a határt, nem kér a testőrökből. A nagy pénzrablás Berlinje a hétköznapi életre törekszik.

Szilveszter előtt visszatért a Netflixre A nagy pénzrablás, pontosabban annak spin off sorozata, a Berlin. Ahogy a nevéből is kiderül, az új széria középpontjában Berlin karaktere áll, akinek egy múltbeli zseniális rablását dolgozza fel a történet. Az, hogy a készítők végül erre a szereplőre építették fel az új sorozatot, egyáltalán nem véletlen, hiszen az eredeti történet három legnépszerűbb figurája a Professzor, Berlin és Palermo voltak. Berlin, vagyis Pedro Alonso pedig örömmel mondott igent a folytatásra,

Az 52 éves színész fiatalon megcélozta a színpadot, drámatagozatos gimnáziumba járt, az érettségi után pedig azonnal egy színházhoz szerződött. A 90-es évektől szerepel sorozatokban és filmekben, de a világsikert számára is A nagy pénzrablás hozta el.

„Amikor először olvastam A nagy pénzrablás forgatókönyvét, azon töprengtem, vajon mit fognak gondolni az emberek erről a pasiról? Hiszen Berlin egy érzelmi terrorista” – mondta Alonso a CNN-nek adott interjúban. Az pedig őt is meglepte, hogy annyira megszerették a karaktert a nézők, hogy előzménysorozatot készítettek neki a filmesek.

Berlin egy gondtalan, kifinomult, de pszichopata tolvaj volt a korábbi évadokban. A mostani szériában, egy új, komikusabb, romantikusabb énjét is megismerhetjük.

Pedro Alonso a Berlin sorozatban.

Pedro Alonso a Berlin sorozatban (Fotó: Netflix)

A szerethető pszichopata

Alonso az interjúban elmondta, hogy A nagy pénzrablás sikere önbizalmat adott neki. „Olyan stábbal dolgozhatok, akik odafigyelnek rám, ahol folyamatos a fejlődési lehetőség. A Netflix és a sorozat erejét az mutatja, hogy Berlin az eredeti sorozat második évadjának végén meghalt. Mégis visszahozták a következő szezonokra, és most új történetet is kapott. Ha ez nem siker, akkor mi az?”

Azt már egy Oprah-nak adott interjúban árulta el, hogy sokkal jobban szeret gazembereket alakítani, mint jófiúkat.

Egy gazember azt csinál, amit akar. Ha úgy tartja kedve, megtalálja önmagában a jót és ki is mutatja azt, de éppen ennyire tud lelketlen is lenni. Ez sokkal több lehetőséget ad egy színésznek.

Szinte visszatérő kérdés a színészekkel készült interjúkban, hogy mennyi azonos tulajdonság van közte és az általa alakított karakterek között. Erre egy francia lapnak adott interjúban így reagált Alonso. „Minden szerep, amit alakítok, részben én vagyok. Vagyis az, ahogyan ezt a karaktert ábrázolom, összhangban van azzal, aki vagyok. Természetesen van bennem egy csipetnyi Berlin, de van bennem egy másik karakter is, akit idén alakítottam; egy apa, aki a legkevésbé sem vezéregyéniség, és alkoholproblémái vannak.”

Nem kér a testőrökből

Ilyen esetekben az embernek hamar fejébe száll a siker. Pedro bár nagyon élvezi az emberek szeretetét, megpróbál két lábbal a földön maradni. „Nem szabad, hogy a megváltoztasson az, ami körülöttem zajlik. A hétköznapi életnek kell mindig az elsőnek lennie, hogy tudjam, mi a valóság. Egy utazás során Isztambulban testőröket akartak nekünk biztosítani. Mondtam, hogy semmiképpen sem élünk vele. Ameddig lehet, próbálok teljesen normális életet élni. De vannak határok. Amikor például Peruba mentünk, egy vacsora alatt arra lettünk figyelmesek, hogy 200 ember fotózza az asztalunkat telefonnal. Köztük volt egy helyi képviselő. Kért egy közös fotót. Majd másnap reggel azt láttam, hogy egy Insta-poszt szerint én is támogatom a kampányát. Azonnal leszedettük képet, de a legrosszabb, hogy ezek ellen nem tudok védekezni.”

Pedro Alonso

Pedro Alonso (Fotó: Profimedia)

„Volt egy négyéves lányom, aki számított rám”

Innen úgy tűnik, hogy a színész szakmai élete akadályok nélküli volt, és szinte lubickolt benne. Ehhez képest 30 évesen Alonso mélypontra került, azon gondolkodott, hogy abbahagyja a színjátszást. „Összeomlottam, azt mondtam, elengedem ezt az egészet, és olyat fogok dolgozni, ami éppen adódik. Nem tartottam semmit kihívásnak. A családomnak köszönhetem, hogy túljutottam ezen az epizódon. Volt egy négyéves lányom, aki számított rám. Elköltöztem apám városába, oda, ahol gyerekként a nyarakat töltöttem. Nehéz év volt. Félretettem az elvárásaimat, és nem engedtem, hogy feladjam önmagamat” – mondta a Vanity Fairnek.

Partik és botrányok helyett a spanyol színész inkább a csendesebb, elmélyülős életre voksol. „Szeretek festeni, de nem azért teszem, mert jó vagyok benne, hanem azért, mert szeretem ezt csinálni! Több könyvet is írtam. Egyébként gyakran festek a barátnőmmel közösen, sőt a rajzainkkal ábrázoltuk a legutóbbi írásomat. Szeretnénk majd egy saját kiállítást is” – magyarázta a La Gazzetta de Monaco lapnak. 

Pedro Alonso és Tatiana Djordjevic.

Pedro Alonso és Tatiana Djordjevic (Fotó: Profimedia)

A színész párja, Tatiana Djordjevic hipnoterapeuta, akivel szó szerint egymásba botlottak az utcán. „Tatiana szerb származású és Párizsban él. De ha ránézek, nekem egy perzsa nő jut az eszembe. Emlékszem, egyedül utaztam Párizsba, mindenféle terv nélkül. Az első napon, amikor találkoztam vele az utcán sétálva, egyszerűen beszélgetni kezdtünk. Majd a búcsúnál megadtam neki a telefonszámomat, arra az esetre, ha találkozni szeretne még velem, mivel 11 napig voltam Párizsban” – mesélte egy interjúban, majd hozzátette, az a bizonyos telefonhívás megtörtént, és ők ketten azóta is együtt vannak. Alonso mindig azt mondja, hogy Tatiana az ő múzsája. 

A színésznek van egy Uriel nevű lánya, aki 1998-ban született Alonso egy korábbi barátnőjétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top