nlc.hu
Sztárok

Így él Rod Stewart 8 gyereke

„A modell és a ruhásszekrény-szakértő” – Így él Rod Stewart 8 gyereke

Ma ünnepli 79. születésnapját Rod Stewart, akinek legidősebb gyereke 60, legfiatalabb pedig 12 éves. De kik is ők, és hogyan élnek?

Rod Stewart Londonban született a II. világháború idején. Apja építőmunkásként dolgozott, nem számítottak jómódú családnak, de mindenük megvolt. Öten voltak testvérek, közülük ő volt a legfiatalabb, emiatt pedig – ahogyan ő fogalmazott – mindenki elkényeztette.

Gyerekkorát fantasztikusnak írta le egy interjúban. Vadóc és erős fiú volt, ráadásul nagyon tehetséges a fociban, így hamar a helyi iskola focicsapatának legjobbja lett. De nemcsak a sportnak hódolt, rajongott a zenéért is. Családjával együtt imádta Al Jolson amerikai előadót, szinte mindent gyűjtött, ami hozzá kapcsolódó volt. 12 évesen kapta az első gitárját és szájharmonikáját, de azt ekkor még biztosan nem sejtette, hogy évekkel később minden idők egyik legjobban teljesítő előadója lesz. Lemezeiből 120 millió kelt el világszerte.

Tizenöt éves volt, amikor úgy döntött, hogy otthagyja az iskolát, majd egy nyomdában kezdett dolgozni. Apja, bár nem gátolta a zenélésében, inkább afelé terelgette, hogy profi focista legyen. Csak a harmadosztályig jutott, és bár több klub próbajátékán részt vett, saját elmondása szerint egyszer sem hívták vissza, soha nem kapott szerződést. „Egy zenész élete sokkal könnyebb. Berúghatok és zenélhetek egyszerre, de nem tehetem ezt meg, ha focizok. Igazából csak két dologhoz értek: focizni és zenélni.”

A Grammy-díjas énekes 1969-ben kiadta az első szólólemezét, 2024-ben pedig már a 33. stúdióalbuma jelenik meg.

Ami a szerelmet illeti, az aztán tényleg szappanoperába illő történet. Összesen nyolc gyermek apja, akik öt különböző anyától születtek. Feleségei és barátnői között volt több modell is, köztük Rachel Hunter, Kelly Emberg, Alana Stewart és Britt Ekland. Jelenleg, immár harmadik felesége Penny Lancester-Stewart modell-műsorvezető, akivel 17 éve házasok.

8 gyerek, 8 történet

Legidősebb lánya, Sarah tavaly lett 60 éves! Rajta kívül ott van még a 44 éves Kimberly, a 36 éves Ruby, a 31 éves Renee,  43 éves Sean, a 29 éves Liam, a 18 éves Wallace és a 12 éves Aiden Patrick. „Mivel a gyerekeim különböző korúak, nekem is más-más típusú apának kell lennem. Mindegyikük saját problémával küzdő személy, és ennek megfelelően kell kezelni őket. Az idősebbek, Liam kivételével, valamilyen mértékben mind megbirkóztak az alkohollal, vagy egyéb nehézségekkel, de végül megtalálták a helyüket az életben. Apaként megtanultam hallgatni, és nem csak a saját igazamat fújni. Egyszerű ember vagyok, akkor vagyok a legboldogabb, ha a feleségemnek és a gyermekeimnek széles mosoly ül ki az arcára” – mondta a People magazinnak.

A Stewart család

A Stewart család ünnepel Liam-mel, miután hoki csapata világbajnok lett a 2017-es belfasti tornán (Fotó: Michael Cooper/Getty Images)

A korábban említett Sarah 1963-ban született, akkor, amikor az apja csak 18 éves volt, így örökbefogadó szülők nevelték, de később felvehette a kapcsolatot az énekessel. „Miután Sarah nevelőszülei meghaltak, megpróbáltunk közeledni egymáshoz, és azt hiszem, ez elég jól sikerült. Soha nem éreztem azt, hogy én vagyok az apja, hiszen nem vittem iskolába, nem cseréltem a pelenkáját, de a kapcsolatunk sokat fejlődött az évek alatt” – mondta az énekes.

Kimberly színésznő lett, több sorozatban is játszott, majd saját 10 részes valóságshow-ja lett.  De a Covid óta „szekrényrendszerezőként” dolgozik. Elmegy emberek otthonába, hogy rendszerezze a gardróbjukat vagy a lisztes és pudingporos polcokat. Benicio Del Toróval közös lánya már 11 éves.

Rod Stewart és Kimberly Stewart

Rod Stewart és Kimberly Stewart egy londoni rendezvényen, 2021-ben (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Langan’s)

Kimberly öccse, Sean szintén behúzott már magának egy-két valóságshow-t. Tavaly házasodott meg először, méghozzá amolyan igazi celeb módon, Las Vegasban.

Sean Stewart

Sean Stewart a Los Angeles-i Tao Beach Dayclub megnyitóján, 2022-ben (Fotó: Denise Truscello/Getty Images for Tao Beach Dayclub)

Az apjára nagyon hasonlító Ruby 1987 nyarán született. Nemcsak a kinézetét, de a zenei tehetségét is megörökölte apjától. Több lemeze is megjelent már, és gyakran lép fel apjával vagy apja előtt. Emellett a 20-as éveiben rendszeresen szerepelt magazinokban mint modell. Látható volt a Vogue olasz és angol kiadásában is. 2023-ban jött a világra első gyermeke, Otis.  

Alyssa Bonagura és Ruby Stewart

Alyssa Bonagura és Ruby Stewart (jobbra) a Sisterhood Bandből, egy Nashville-i fellépésen, 2020-ban (Fotó: Danielle Del Valle/Getty Images)

Rachel Hunter és Rod Stewart közös lánya, Renee 1992-ben született Londonban. Miután diplomát szerzett egy táncművészeti iskolában, táncosként kezdett dolgozni Londonban, majd Hong Kongban. Emellett felkapott jógatanár is.

Renee Stewart

Renee Stewart (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

A 29 éves Liam szintén apja kiköpött hasonmása. Ő azonban köszönte szépen, de nem kért a színészkedésből és az éneklésből. Helyette profi jégkorongozóvá vált. 2023-ban lett apuka, a kisfia lett az énekes harmadik unokája. Liam egyébként remekül kijön az öccseivel, akikkel gyakran tartanak közös „Stewart-nyaralásokat”.

Liam Stewart

Liam Stewart (Fotó: Charles McQuillan/Getty Images)

Alastair Wallace idén lesz 19 esztendős. „Amikor 15 esztendős lett, randevúzni kezdett. Leültem vele szemben, és elkezdtem beszélni a szexről, amolyan régimódi felvilágosítást akartam tartani. Rám nézett és azt mondta: »apa, van internetem, már mindent tudok«” – mesélte a People magazinnak a zenész. A fiatalember olyan luxusmárkák arca, mint a Palm Angels, amelynek egyik kb. 90 ezer forintba kerülő pólóját Szijjártó Péter is viselte Csepregi Éva koncertjén. Mik vannak?!

Alastair Wallace

Alastair Wallace Stewart és Rod Stewart a Jimmy Choo egyik londoni rendezvnyén, 2023. október 12-én (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Az énekes legfiatalabb gyereke Aiden Patrick, aki 2011-ben született. Apjához hasonlóan imád focizni, de talán túl nagy tehernek is érzi ezt, mert az egyik mérkőzése előtt pánikrohama lett, annyira szeretett volna jól teljesíteni az édesapja előtt.

Aiden Patrick Stewart

Alastair Wallace, Rod Stewart és nővére, valamint Aiden Patrick Stewart (Fotó: Profimedia)

Drog, csajok stb.

Az énekes az elmúlt években gyakran mondogatja, hogy sokkal nagyobb szüksége van a családdal közösen eltöltött időre, mint korábban. Rendszeresen szervez olyan vakációkat, amire az összes gyerekét és unokáját elhívja. A 2010-es turnéjára a gyerekei, a testvérei a felesége is elkísérte a koncertekre. „Csodálatos családi esemény volt. A londoni O2 arénában még a kis Alistair (a fiú akkor volt 4 éves – a szerk.) is feljött a színpadra, noha először Tokiót köszöntötte. Majd rájött, hogy nem Tokióban vagyunk, boldog születésnapot kívánt a nagymamájának, és távozott. Nagyon megható volt. Benne egyáltalán nincs félelemérzet, imád a színpadon állni, legyen bármekkora a tömeg, nem ijed meg. Ennek ellenére nem engedem, hogy gyakran megtegye, mert utána hazamegy, és nem tud elaludni, annyira izgatott. Nagyon édes gyerek. Amikor nem vagyok otthon, és hazatelefonálok, mindig megkérdezi az anyját: »Rod Stewart van a telefonnál?« De amikor hazamegyek, már apa vagyok neki. Még csak négyéves, de már teniszezik, emellett hegedülni, dobolni tanul. Minden érdekli. Amikor én négyéves voltam, nem volt másom, mint egy doboz gyufám” – mondta akkoriban az nlc-nek az énekes.

Ami az egészséget, na meg a rocksztár image-t illeti, Stewart sem vetette meg soha az italt vagy a kokaint, igaz, saját elmondása szerint „ügyesen” fogyasztotta őket. „Szerencsés vagyok, mivel sosem szoktam rá. Elég volt egy-két rövid csík, és elvoltam egész éjszaka” – magyarázta, de hozzátette azt is, hogy mostani felesége, Penny Lancaster unszolására végleg letette az anyagot.

24 éve annak, hogy Stewartnál 2000-ben pajzsmirigyrákot találtak. A diagnózis utáni hónapokban sikeres operáción esett át, azóta is rendszeresen részt vesz a City of Hope alapítvány jótékonysági akcióiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top