nlc.hu
Sztárok

Így él a 73 éves Mikó István

73 évesen is aktívan dolgozik Mikó István: „Valamiből meg kell élni”

Egyelőre még nem dőlhet hátra, hogy élvezze a nyugdíjas éveit.

Hiába nyugdíjas, Mikó Istvánnak esze ágában sincs visszavonulni. Igaz, nem is tehetné. Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb, számos díjjal kitüntetett színésze elárulta a Story magazinnak, hogy nyugdíjasként akkor is dolgoznia kellene, ha nem imádná a színpadot.

Mikó István

Mikó István a párjával, Szabó Anikóval már unokákra vágynak – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“El sem tudnék képzelni annál nagyobb áldást az élettől, mint hogy a hivatásom egyben a hobbim is. (…) Szerencsére egyelőre a mellőzöttséget sem érzem, ám akkor sem esem kétségbe, ha éppen kevésbé foglalkoztatnak. Olyankor önálló esttel, pódiumtalálkozásokkal állok a közönség elé” – árulta el a 73 éves Mikó István, aki rendez, játszik, zenét szerez, énekel, szinkronizál, televízióban és filmekben szerepel, de volt már színház- és művészeti igazgató is.

Az utóbbi hetekben több nyugdíjas korú művész vallott arról, hogy nem jön ki a pénzéből, kénytelen akkor is dolgozni, ha fogytán az ereje. “Ezt még annyira nem érzékeltem. (…) Az tény, hogy az ember jobban teszi, ha 73 évesen sem teszi le a lantot, és a nyugdíjas éveiben is aktívan dolgozik. Nem titok, hogy a színészi pálya nem éppen a legjövedelmezőbb, de hát valamiből meg kell élni” – fogalmazott a színész, aki 37 éve boldogok együtt színésznő párjával, Szabó Anikóval, csupán az unkákat hiányolják. “Jó lenne, ha bővülne a család, és lassacskán megérkeznének az unokák is, de ez a fiaimon múlik” – jegyezte meg Mikó István.

Bővebben a legfrissebb Story magazinban, amely a héten dupla címlappal jelent meg!

Story magazin

 

Story magazin

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top