nlc.hu
Sztárok

Szőke András a magánéletéről

Szőke Andrásnak fáj, hogy nem lett gyereke: „Nem tudtam teljesíteni, amire vágyom”

A filmrendező mindig is vágyott a klasszikus családmodellre. 

A Palikék Világa by Manna Három igazság legutóbbi adásában Szőke András kendőzetlen őszinteséggel beszélt gyermekkoráról, amelyet meghatározott édesanyja alkoholizmusa, valamint arról is, hogy miért nem lett gyereke. Mint a Blikk írja, a 61 éves Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, színész, humorista szerint a legfontosabb, hogy valakinek legyen gyereke, de neki ez soha nem adatott meg.

Szőke András,

Őszintén beszélt érzéseiről Palikéknak Szőke András – Forrás: Palikék Világa by Manna / YouTube – videó

„Voltak párkapcsolataim, amelyek – egészen biztosan az én hibámból is – időnként megszakadtak. Nem tudom azt mondani, hogy van gyerek, vannak unokák. (…) Nem tudtam teljesíteni, amire vágyom” – vallotta be az interjúban Szőke András, aki mindig is vágyott a klasszikus családmodellre. 

„Hát, milyen nyomot hagyok én?” – tette fel a kérdést, majd azt is elmondta, hogy szerinte a gyerek a legfontosabb. „Ezt nem tudom letenni az asztalra” – fűzte hozzá a filmrendező, aki szerint „még az is jobban jár, aki egy párkapcsolatot elkezd és klasszikus módon összeházasodik, de aztán széttörik a kapcsolat”.

A Taliándörögdön élő Szőke András amúgy amellett, hogy a falu helytörténetét kutatja, kétezer négyzetméteres kertjében növényeket termeszt, grafikákat készít és filmet rendez. Az underground filmkészítés egyik legismertebb alakja korábban olyan filmeket rendezett, mint a Vattatyúk, színészként pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint a Roncsfilm vagy a Papírkutyák, 2008-ban pedig szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityben.

A filmrendező már korábban is beszélt édesanyja függőségéről, halálán pedig a mai napig nem tudta túltenni magát. Az asszony 1992-ben hunyt el az alkoholizmusa miatt, ami akkor kezdődött nála, amikor Szőke András 6-7 éves volt. „Mindent láttam, ami ezzel kapcsolatos, és nem tudtam segíteni, pedig próbáltam, mindennel, ami csak létezik” – mondta el akkor megtörten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top