nlc.hu
Életmód

Szőke András születésnapja

Ebbe a faluba bújt a világ elől Szőke András

Növényeket termeszt, fest és filmet rendez a születésnapos Szőke András.

Ki sem látszik a munkából Szőke András. A napokban a 61. születésnapját ünneplő színész-rendezőt Taliándörögdön, a bájos Balaton-felvidéki településen találta meg a Blikk. András, amellett, hogy a falu helytörténetét kutatja, kétezer négyzetméteres kertjében növényeket termeszt, grafikákat készít és épp filmet rendez.

férfi és nő az asztalnál

Szőke András és Rába Tímea a Tv2 Hal a tortán című műsorában (Fotó: press.tv2.hu TV2)

„A szülővárosomban, Szentesen készítjük a legújabb játékfilmünket, amit én rendezek és az 1970-80-as évek közötti időszakot mutatja be – mesélt a Brigádnapló című filmről, amelyben Reviczky Gábor, Györgyi Anna, Bede Róbert, Badár Sándor, Vida Péter, Gáspár Tibor, Szarvas József mellett Fábry Sándor is szerepet kap.

Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, a magyar underground ismert alakja. Olyan filmeket rendezett, mint a Vattatyúk, színészként pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint a Roncsfilm vagy a Papírkutyák. 2008-ban szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top