nlc.hu
Sztárok

Íme Curtis édesanyja ügyének lezárása

Lezárult a vizsgálat Curtis édesanyjának felháborító kórházi ügyében

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ lezárta a vizsgálatot.

Január közepén Curtis közösségi oldalán számolt be arról, hogy édesanyjának mentőre és orvosi ellátásra volt szüksége, mivel komoly idegfájdalomra panaszkodott ráadásul a cukra is magas volt. A rapper családja mentőt hívott, ám a segítség csak a második hívásra és csak 3 órával később érkezett meg. 

Curtis

Fotó: Trenka Attila

A család aznap egész este a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályát hívogatta, ahol először elmondták, hogy az idős nő infúziót kap, mert kiszáradt, majd később azt mondták, hogy majd egy orvos felhívja Curtiséket, ha mehetnek az édesanyjukért, ez azonban nem történt meg. Végül másnap reggel is érdeklődött a család, amikor közölték velük, hogy hozzátartozójukat már hazaszállították. Curtisék végül egy másik emeleten, egy műanyag székre támaszkodva találták meg a papucsban és köntösben lévő édesanyjukat, akinek szatyrát egy lakás kilincsére akasztották annak a szolgálatnak az emberei, akik hazaszállították az idős nőt.

Az OMSZ ezt követően reagált az ügyre és azt írták, rendeletben szabályozott a mentők munkája, ennek értelmében a mentőszolgálat a betegszállítási feladatok felvételét, az illetékes betegszállító szolgáltató felé történő továbbítását, valamint a feladat teljesítésének követését végzi, a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása.

Később Curtis testvére, Széki Tibor elmondta, hogy a betegszállítást végző Filter Fitt Kft. tulajdonosa felhívta és bocsánatot kért a családtól. Emellett segítségét is felajánlotta. Mivel a cégvezető szerint saját beosztottja hibázott, azonnali hatállyal el is küldte a cégtől. A hibát elkövető személy nyolc éve dolgozott a cégnél. Majd közleményben jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, mely mára le is zárult. 

Az NNGYK vizsgálata végül azt állapította meg, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett.

Hozzátették, hogy a hatóság véleménye szerint a betegszállító jogszabálysértést követett el. „A szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére” – olvasható a közleményben, amit a Blikk szemlézett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top