nlc.hu
Sztárok

Goran Visnjic, a Vészhelyzet Kovac doktora

Ilyen sármos 50 felett Goran Visnjic, a Vészhelyzet Kovac dokija

A nagysikerű kórházsorozatban George Clooney-t váltotta a horvát származású színész: Dr. Luka Kovac bőrébe bújva 10 évadon át mentett életet a képernyőn.

Semmi kétség nem fér hozzá, a világ a Vészhelyzetből ismerte meg Goran Visnjic nevét, aki több filmben és sorozatban is felbukkant később, ezek a szerepek mégsem sikerültek olyan emblematikusra, mint Kovac doktoré

orvosok a Vészhelyzetből

Emlékszel még rájuk? Benton doktor, Kovac doki, Green doktor és a fiatal Carter doki (balról jobbra)

A maga idejében felkapott kórházsorozatban 1999 és 2009 között láthattuk, vagyis Goran Visnjic még 40 éves sem volt, amikor felhagyott a filmbeli orvoslással. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a színész az ötödik ikszet is átlépte.

Mi történt vele a Vészhelyzet óta?

Goran Visnjic 185 Vészhelyzet-epizódban tűnt fel, utána pedig játszott például a Netflix Időutazók című sorozatában, és a General című háborús sorozat főszerepét is megkapta. Ezek mellett egy vámpíros szappanoperában és a Severed Silence című horrorfilmben is szerepelt.

A Vészhelyzet valószínűleg nemcsak a nézőkben, hanem benne is mindennél mélyebb nyomot hagyott, ugyanis több mint tíz évvel a forgatások után is így emlékezett vissza arra az időszakra: „Istenem, milyen csodás élményben volt akkor részem! Örökké hálás leszek azoknak a fantasztikus embereknek, akik az első pillanattól fogva maguk közé fogadtak és mindent megtettek azért, hogy otthon érezzem magam. Minden áldott nap hálát érzek azért, hogy ez megtörténhetett velem!”

A horvát származású színész 25 éve él házasságban Iva Visnjic szobrászművésszel, akivel három gyermeket nevelnek. Tin, Vivien Sofia és Vigo mellett a színésznek van egy futó kapcsolatból született kislánya is: Lana Lourdes-nak Mirela Rupic jelmeztervező az édesanyja.

Goran Visnjic családja

Goran Visnjic feleségével és három gyerekükkel (Fotó: Profimedia)

A család 2019-ben úgy döntött, hogy felhagy a hírességek életével, és Los Angelesből Nagy-Britanniába, egész pontosan Cornwallba költöztek. Van egy mesébe illő házuk a horvátországi Hvar szigetén, ahol nyaranta össze is lehet velük futni. Cornwalli otthonukban visszavonultan élnek, Amerikába csak Goran jár forgatásokra. Nem szívesen ad interjút, az Instagram-oldalán viszont rendszeresen beszámol követőinek arról, hogy mivel telnek a napjai.

Videós bejegyzést legutóbb tavaly nyáron tett közkinccsé, amikor egy szülőhazájában rendezett, gyerekekről szóló fesztiválon vendégeskedett:

Nyitókép: Getty Images – Mitchell Haaseth/NBCU Photo Bank

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top