7 magyar sztár, aki az életmódváltást nagyon komolyan vette

D. A. | 2024. Február 16.
Bár az indíttatás nem mindenkinél volt egyforma, mindnyájuk életében eljött egy pont, amikor úgy érezték, muszáj változtatni.

Az életmódváltás nem egyszerű dolog. Legalább annyira magában foglalja a tudatosabb és egészségesebb étkezési szokások kialakítását, mint a rendszeres mozgást, a jó alvást, vagy éppen a stresszkezelést. Persze ezekkel a szavakkal dobálózni nagyon könnyű, viszont tény, hogy az egészség egyik záloga lehet, ha valaki tényleg úgy dönt, hogy rászánja magát egy új életmód kialakítására. Talán a legjobb példa erre Fásy Zsüliett, akinek szervi fájdalmai múltak el attól, hogy az életmódváltás hatására fogyni kezdett.

Sok évig fájt a derekam, a lábam, a súlyfelesleg miatt, amióta lefogytam, ezek a tünetek teljesen elmúltak. Jelenleg ellipszis trénert használok, de amint kinyitnak az edzőtermek, szeretnék súlyzós edzésre járni. Fontos az egészségem megőrzése, ez is a szemem előtt lebegett, amikor elkezdtem az életmódváltásomat” – nyilatkozta korábban a fiatal lány.

Nem ördögtől való

Bár sok csodadiétáról hallani, amit fel-felkapnak, azért ezekre a legtöbbször kellő motiváció híján hamar ráunnak az emberek. Ráadásul a diéta nem életmódváltást jelent, hiszen önmagában nincs akkora hatása, mint a fentebb felsoroltakkal összekötve. És nem is biztos, hogy kellő motivációval szolgál.

A következő sztárok erre a legjobb példák, őket olyan belső indíttatások sarkalták az életmódváltásra, hogy az eredmény magáért beszél. Galériánkban a részleteket is elolvashatod!

Gáspár Evelin

Gáspár Evelint két dolog is hajtotta a céljában: egyrészt nagyon erős inzulinrezisztenciája volt, másrészt sok kritika érte az alakja miatt. Szakemberek segítségét kérte, akik alapjaiban segítettek neki az életmódját megváltoztatni. Evelin saját bevallása szerint azóta heti 4-5 alkalommal edz, és arra is nagyon odafigyel, hogy mi kerül a tányérjára. (Fotó: Fotocentral/Nagy Zoltán, Olajos Piroska)

Molnár Anikó

Inzulinrezisztencia és pánikbetegség vezetett oda, hogy Molnár Anikó úgy döntsön, ideje változtatnia az életmódján. Újra elkezdett mozogni, a hedonista életmódot pedig egy sokkal visszafogottabbra cserélte, ugyanis szorongására gyógyszereket is kellett szednie. Rendszeresen jár konditerembe, és az étkezését is a betegségéhez alakította ki, emellett alkoholt sem fogyaszt. (Fotó: Fotocentral/Nagy Zoltán)

Fásy Zsüliett

Fásy Zsüliettnek a túlsúly már fájdalmat is okozott, ám ahogyan az életmódváltás hatásai elkezdtek rajta kiütközni, úgy múltak el az egészségügyi problémái is. A lány az étkezés és mozgás kombinációjával fogyott le, elmondása szerint rengeteg nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, és többféle edzéstípust is végez. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Nyári Dia

Nyári Dia a szülése után nem tudott lefogyni, ezért fordult orvoshoz. Nála is inzulinrezisztenciát állapítottak meg, és nagyon erős volt a váltás. A szigorú diéta mellett úgy érezte: „az első pár hónap egy emberkísérlet volt.” Ekkor jött az életébe a futás is, a két dolog összeadódva pedig lassanként meghozta a változást az életébe. Nemcsak fittebb lett, hanem az egészsége is meghálálta a mindennapos odafigyelést. (Fotó: Fotocentral/Rozmanitz Gábor, Trenka Attila)

Caramel

„Egyszerűen jött a fejemben egy sugallat, hogy most kellene jobban odafigyelnem az egészségemre” – nyilatkozta Caramel, aki szakemberek segítségét kérte az életmódváltáshoz. 23 kiló volt a kitűzött célja, és láthatóan sikerült is formába lendülnie, tavaly augusztusi fotóján elképesztő formában volt. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska, TV2 Sajtószoba)

Horváth Gréta

Folyamatos betegségek, rossz mentális állapot és súlytöbblet vezetett oda, hogy Horváth Gréta is az asztalra csapott. Saját állítása szerint depressziós volt, és ez vezette őt az életmódváltáshoz vezető útra. Endokrinológus segítségével diétázni kezdett, de úgy, hogy közben megengedő maradt, mellette pedig egyre többet kezdett az önismerettel is foglalkozni. A két dolog meghozta a gyümölcsét, szemmel látható lett az alakján is a változás, és a mentális állapota is gyorsan javult. Szerinte a kulcs az, hogy tényleg váltás legyen, mert hosszú távon csak az tartható, az önsanyargatás nem. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Keleti Andi

Keleti Andit az motiválta az életmódváltásra, hogy kicsit felszaladtak rá a kilók. Szeretett volna ismét formába lendülni, ezért kevesebb szénhidráttal készült ételekkel kezdett kísérletezni. A tánccal együtt a változás hamar szembetűnő lett, és Andi úgy nyilatkozott az nlc-nek, hogy: „ettől a pár kiló mínusztól viszont visszanyertem a régi táncos formámat.” (Fotó: Fotocentral/Schumy Csaba, Olajos Piroska)

Exit mobile version