nlc.hu
Sztárok

Vastag Tamás a ritka betegségeiről

Vastag Tamás már 20 műtéten átesett, nyíltan beszél genetikai és fejlődési rendellenességeiről az énekes

Több genetikai és fejlődési rendellenessége is van Vastag Tamásnak. A Ridikül című műsornak a ritka betegségekről szóló adásában részletesen beszámolt arról, miért kellett ezek miatt többször is kés alá feküdnie.

Vastag Tamás

Vastag Tamás állítja, a színpadi lét igazi fájdalomcsillapító a számára – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2021.10.19.-i adás)

Mint kiderült, már gyerekként komoly egészségügyi problémákkal kellett szembenéznie. A 32 éves énekes elárulta, hogy tölcsérmellkassal (a szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitásával járó elváltozással) született, emiatt már 11 évesen átesett az első operáción. „Nagyon fájt. Két oldalról behelyeztek egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat, hasonlóan, mint ahogy a fogszabályzó működik” – mesélte.

Vastag Tamásnak már mintegy 20 műtétje volt változatos panaszai miatt. Elárulta, gyerekkora óta remeg a bal hüvelykujja, tompalátástól szenved, valamint – több családtagjához hasonlóan – elviselhetetlenül hangosan horkol. Egy genetikai vizsgálaton pedig arra is fény derült, hogy miért nem hatnak nála bizonyos gyógyszerek: a mája túl gyorsan bont le bizonyos hatóanyagokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top