nlc.hu
Sztárok

Bájos arcú tiniből, dögös 57 éves nő: Az idővel csak egyre szebb lett Sophie Marceau

Az 57 éves Sophie Marceau semmit sem vesztett szépségéből a Házibuli óta

Sophie Marceau egy imádni való tizenéves tört be a filmiparba. De vajon mennyit változott azóta színésznő? Galériánkban megmutatjuk!
Sophie Marceau

Néhány évtizeddel ezelőtt Sophie Marceau nevét az egész világ ismerte. Ez nem is csoda, hiszen a francia színésznő közel ötven filmes szerepet tudhat a háta mögött, közben pedig olyan hollywoodi nagyágyúk szívét is meghódította, mint Mel Gibson.

Az 57 éves színésznő nagyon fiatalon várt ismertté, egy szerencsés egybeesésnek köszönhetően. Amikor ugyanis úgy döntött, hogy modell szeretne lenni, a nagy rendezők éppen annál az ügynökségnél is válogattak ígéretes tehetségeket a készülő filmjeikhez, akikhez az akkor 14 éves lány is tartozott. Innen már csak egy lépés volt számára a világhírnév. Olyan kasszasiker filmekben szerepelt mint: A rettenthetetlen, A világ nem elég, Anna Karenina, Szentivánéji álom, A párizsi diáklány, FanFan vagy éppen a D’Artagnan lánya.

Legelső filmje hozta meg számára a világsikert

Leghíresebb szerepe azonban kétséget kizárólag a Házibuli és a Házibuli 2. – A házibuli folytatódik című film volt.

„A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok, és a saját a félelmek az ismeretlentől” – szól a PORT.hu rövid összefoglalója az 1980-ban megjelent francia vígjáték, a La Boum, azaz a Házibuli kapcsán. Mindkét filmben Sophie játszotta a főszerepet, alakításáért pedig 1983-ban el is nyerte a legígéretesebb színésznőnek járó César-díjat.

De vajon hogy néz ki ma az 57 éves színésznő, aki évtizedeken át ragyogó szépségével tűnt ki a filmvásznon?

Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top