nlc.hu
Sztárok

Kórházba került Fritz Wepper

Hospice-ba került Fritz Wepper, a Derrick 82 éves színésze

Felesége nagyon aggódik a 82 éves színész állapota miatt, már kétszer hívták fel a nőt, hogy ideje elköszönnie tőle.
Fritz Wepper és Horst Tappert a

“Szomorú, lehangolt vagyok”– mondta Susanne Kellermann, a színész 49 éves neje a Bild napilapnak. Weppert nyolc hétig kezelték palliatív osztályon, innen került át egy hospice házban. “Abban reménykedem, hogy időben hívnak majd, és a férjem mellett lehetek, élete utolsó óráiban.”

Az orvosok már kétszer mondták Susannénak, hogy el kell búcsúznia a színésztől – legutóbb édesanyja születésnapján, február elején. “Rémálom, ami történik és nagyon kimerítő… Mire beértem a kórházba, Fritz jobban lett, sőt elkérte a telefonomat, és születésnapi szerenádot énekelt az anyámnak” – magyarázta Susanne. 

“Az a tény, hogy Fritz most hospice-ban él, nem jelenti azt, hogy holnap meghal. A hospice célja, hogy ebben a betegségben is a lehető legtöbb időt tölthessék még együtt a betegek a szeretteikkel. Le a kalappal az ápolószemélyzet elkötelezettsége előtt. Ha Fritz kolbászt és friss perecet akar enni, és inni hozzá egy korty sört, akkor megkapja.”

Fritz Wepper és Horst Tappert a
Megnézem
Összes kép (4)

 

Mi a palliatív ellátás?

A palliatív ellátás egy olyan megközelítés, amely a szenvedés megelőzése és enyhítése által, a fájdalom és egyéb fizikai, pszichoszociális és spirituális problémák felmérésének és kezelésének módszereivel javítja az életet fenyegető betegségben szenvedő betegek és hozzátartozóik életminőségét. via

Fritz Wepper 1941-ben született, a magyar közönség A felügyelő és a Derrick sorozatokból ismerik. 1959-ben szerepelt A híd című német filmben, ami Golden Globe-díjat nyert. Kétszer házasodott meg, kapcsolataiból két gyermeke született. Egyikük a 42 éves Sophie Wepper színésznő.

Ezt olvastad már?

Még Kínában is vetítették!

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top