nlc.hu
Sztárok

Győrfi Pál tilosban parkolásai

Győrfi Pál többször is tilosban parkolt a szolgálati autójával a Margitszigeten, amíg futni ment – videó buktatta le a mentősök szóvivőjét

Sajnálja, hogy szabálytalankodott.
Győrfi Pál

Aki autóval érkezik futni a Margitszigetre, a sorompóval lezárt parkolóban hagyhatja a kocsiját, óránként 600 forintért. A fizető parkolótól alig egy percnyi sétára található egy murvás terület: ott ugyan nem kell fizetni a parkolásért, de megállni sem szabad. Egy, az RTL Híradóhoz eljuttatott nézői felvételen az látható, hogy ezen a területen parkolt március 7-én, reggel az Országos Mentőszolgálat egyik autója, amelybe Győrfi Pál szállt be a futókörről lekanyarodva. 

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elismerte az RTL Híradónak, hogy ő parkolt a tilosban. “Valóban én parkoltam itt fél órán vagy 40 percen át, amíg futottam egy szigetkört. Tudom, a szabályok mindenkire vonatkoznak. Úgy tisztességes, ha ezt személyemben vállalom” – nyilatkozta. Elmondta, hetente kétszer-háromszor fut, és nem először parkolt tilosban a Margitszigeten. “Ha szabad valamire hivatkozni, az az, hogy az itt dolgozók mondták korábban, hogy erre a fél órára, reggel, amikor még néptelen a Margitsziget, és nem zavarok senkit, ide állhatok, de erre írásos engedélyem nem volt, és mivel a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért a jövőben nem fogok ide parkolni” – hangsúlyozta Győrfi Pál. Azt ígérte, ezután ő is a fizetős megállóhelyet használja, ám – saját bevallása szerint – fél a sorompós parkolóktól.

“A sorompós parkolóhelyektől valahogy én mindig tartok. (…) Ahogy sokan a liftbe nem szeretnek beszállni,  nekem volt egy rossz élményem, amikor nem nyílt ki a sorompó, és bent ragadtunk sok más autóssal együtt hosszú időre. (…) Nem védekezni akarok ezzel. Valószínűleg egy rossz szokás. Mostantól kezdve máshová fogok parkolni” – jelentette ki a szóvivő.

Az ominózus murvás területre amúgy csak a Budapest Közút és a Fővárosi Gázművek járművei hajthatnak be. A szabályszegőkre 39 ezer forintos bírság és 4 büntetőpont szabható ki.

Kiemelt fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top