nlc.hu
Sztárok

Győrfi Pál akkor és most

Akkor és most: így nézett ki 15 évvel ezelőtt a mentősből lett médiasztár, Győrfi Pál

Közel két évtizede ismerjük az arcát, tavaly pedig a legnagyobb sztárok életébe is belekóstolhatott Győrfi Pál.

Győrfi Pál zenészcsaládba született, így akár egyenes út is vezethette volna a reflektorfénybe, ő azonban másképp jutott el oda. Már kisgyerekként elhatározta, hogy mentős lesz. Érettségi után a Semmelweis Egyetemen szeretett volna továbbtanulni, de nem vették fel, így az Országos Mentőszolgálatnál mentőápolóként helyezkedett el, idővel pedig mentőtiszt lett. 1994-ben a HIETE Egészségügyi Főiskolán szerzett mentőtiszti diplomát.

2000-ben a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés szakember szakirányán is lediplomázott. Ezekben az években egy gyógyszeripari vállalat kereskedelmi munkatársaként dolgozott, ám ezzel párhuzamosan hetente egy éjszaka továbbra is mentőzött. 2002-ben egy harmadik diplomát is szerzett, ezúttal PR szakirányon. 

Győrfi Pál 2006-ban és manapság

Győrfi Pál 2006-ban és manapság (Fotók: smagpictures.com)

2001-től az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetőjeként munkálkodott, újraszervezte az intézmény kommunikációs rendszerét és mint szóvivő már rendszeresen feltűnt a médiában, legfőképpen balesetekről szóló tudósításokban, illetve az OMSZ ügyeit érintő riportokban. Az ország ekkoriban ismerte meg az arcát.

„Ha lehetne ilyet kérni, mindent csinálnék egyszerre. Másfél éve nem mentőzöm, és néha azért hiányzik. Mentősként egyszerre használhatod az emberségedet, a tárgyi tudásodat és a fizikai erődet is, és ezekkel emberek életét tudod befolyásolni. Mondjuk, az a része, mikor 12 órán keresztül megállás nélkül mész egyik címről a másikra, vagy éjszaka a mínusz 10 fokban részegeket keltesz fel az aluljáróban, akik beléd rúgnak, nem hiányzik annyira” – nyilatkozta lapunknak 2010-ben.

Győrfi a Nicsak, ki vagyok? - a rejtélyek színpada című műsorban

Győrfi a Nicsak, ki vagyok?A rejtélyek színpada című műsorban 2020-ban (Fotó: TV2, smagpictures.com)

Amellett, hogy szóvivői pozícióját megtartotta, ebben az időszakban már a könnyedebb műfajban is megmutatta magát: 2013-ban szerepelt a Szombat esti láz című showban, majd feleségével a Mr. és Mrs. című műsorban is feltűnt. Később az RTL Klub Egészség magazinjának műsorvezetője lett, majd a Drágám, add az életed! című produkcióban is láthattuk. 2017-ben A Nagy Duettben szállt versenybe Fábián Juli oldalán. Tavaly pedig a Nicsak, ki vagyok?-ban lepleződött le. A pandémia kitörése óta egyébként is minden korábbinál gyakrabban találkozhattunk vele különféle platformokon, hiszen ő lett a járvány elleni küzdelem egyik legtöbbet szereplő hazai arca, ami minden korábbinál nagyobb ismertséget hozott a számára. Mémeket készítettek, tortát neveztek el, játékbabát is mintáztak róla, rajzfilmfigura lett, de több iskola végzős osztályának tablójára is felkerült.

„Én azt gondoltam, hogy elértem az ismertségi csúcsot azzal, hogy 18 éve mindennap a híradóban elmondom a baleseti híreket. Úgy éreztem, hogy kimaxoltam a népszerűséget. Na, most ehhez képest belekóstolhattam a híres sztárok életébe. Ha az utcán szembejön velem vala­ki, akkor vagy mosolyog, vagy meg is szólít, rengetegen pedig szelfizni szeretnének. Az megjósolhatatlan, hogy ez az extrém népszerűség mennyire lesz tartós, hiszen ez egy példátlanul intenzív kampány volt. Az emberek akárhová kapcsoltak, engem láttak. Nem tudtak úgy elindítani egy videót, hogy ne az én arcom jöjjön elő. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de mindannyiunk érdekében abban bízom, hogy nem lesz me­gint ugyanilyen okból szükség rám, mint kommunikációs eszközre” – mondta erről.

Győrfi Pál és nagyfia

Győrfi Pál és nagyfia (Fotó: smagpictures.com)

Győrfi kétszer volt nős és négyszeres apa. Első házasságából született fia, Dani, aki már maga is ismert médiaszereplő, tavaly a Dancing With The Stars első évadában is láthattuk. Második feleségével, Adrienn-nel 2006-ban egy autóversenyen találkoztak először. 2009-ben házasodtak össze, azóta egy fiuk és két lányuk született. 2019-ben egyházi szertartáson is megerősítették házassági esküjüket.

„Ha valaki hozzászokott ahhoz, hogy nincs két egyforma nap és a legkülönfélébb helyzetekben kell helytállnia, akkor azok a mentősök. Persze nem könnyű ez, engem is vár otthon három kisgyerek, három külön korosztály. Igaz a távoktatás és a háztartás vezetése a feleségemre hárul leginkább, de igyekszem segíteni, amiben csak tudok. Ha hazamegyek egy hosszú nap után, ők felüdítenek, feltöltenek. Talán az egyik következtetés, amit levonhatunk a járvány után, hogy mennyire fontos, hogy olyan legyen az otthonunk, amit szeretünk. Ahogy az is, hogy olyannal osszuk meg, akiket szeretünk” – mondta Győrfi Pál a Sláger Reggel Mentősök Napjára készített adásában.

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top