nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Gát György rendező

Meghalt Gát György, a Linda és a Família Kft. rendezője

A nevéhez több nagyon népszerű magyar sorozat is köthető.

Hetvenhétéves korában elhunyt Gát György rendező, forgatókönyvíró, producer, színész és dramaturg.  A szomorú hírt lánya, Anna osztotta meg Twitter-oldalán. „Viszlát, apa! Annyira szeretlek. Még találkozunk…” – búcsúzott.

Gát György a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott, az MTV világosítója, kábelese, kameramanja, rendezőasszisztense, majd rendezője, producere volt. 1993–1999 között a TNG Rt. elnök-vezérigazgatója volt, majd 1999–től a New TNG Productions Kft. ügyvezető igazgatója lett, emellett az ELTE Bölcsészettudományi Kar esztétika-média tanszékén tanított.

Gát György magyar rendező, forgatókönyvíró, producer, színész, dramaturg

Fotó: Steindl Gabriella

Nevéhez olyan sorozatok és filmek köthetők mint például a Kis Vuk, a  Família Kft., az Angyalbőrben vagy a Linda, és emellett színházi rendezőként is kipróbálta magát. 

„Az óráimon is azt tanítom, hogy a sorozat a klisék művészete. Ezért van az, hogy ha van valahol egy sikeres sorozat, azt utána lemásolja mindenki. Az bevált, az mehet. A sorozatkészítésnek vannak szisztémái, ezt én olvastam, tanultam. Az ilyen típusú sorozatoknak, amit én csinálni akartam, három kliséje van. Az egyik a Három testőr-szisztéma, a másik A piszkos tizenkettő, és még vannak a duel felállások két férfival, két nővel vagy egy férfival és egy nővel” nyilatkozta az nlc-nek pár évvel ezelőtt.

Gát György kétszer volt házas, első feleségétől, Görbe Nórától két gyermeke született, 1983-ban Anna lánya, 1989-ben pedig Márton fia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top