nlc.hu
Sztárok

Csalók áldozata lett Márió

Milliós kár érte Máriót, kiberbűnözés áldozata lett az esküvőre készülő zenész

Teljesen lenullázták az egyenlegét.

Kiberbűnözés áldozata lett Márió (Bock Attila). Rengeteg pénz tűnt el a bankszámlájáról, emiatt már feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen. A történtekről a Mokkában mesélt az esküvőre készülő zenész, aki egyik napról a másikra arra figyelt fel, hogy le lett nullázva a bankszámlája.

Márió

Ellopták Márió összes pénzét – Forrás: TV2 / Mokka – videó

“Igazságügyi szakértő is át fogja még vizsgálni a gépet, azonkívül, hogy egy rendőrségi feljelentés megtörtént. Egészen pontosan nem tudjuk, hogy mi történt. Sem csalóktól nem jött telefonhívás, ami megtévesztő lenne. Nem volt email, amiben egy linkre kattintottunk volna. Sümegen, ahol élek, rajtam kívül még négyen vannak ugyanennél a magyar bankfióknál, és igazából még ki kell vizsgálni, hogy gyakorlatilag egy klónozott oldal lehetett, vagy tulajdonképpen mi volt ennek az oka” – magyarázta.

Elmondása szerint február 15-én ránézett az egyenlegére, mert várt egy átutalást, de akkor már nem tudott belépni a netbankjába, tehát valamikor akkor történhetett, hogy egy adathalász oldal megszerezte a harmonikás adatait. 

“A bankok álláspontja az, hogy egyből felemelik a kezüket. Nyilván ez nekik sem jó. Csak valahogy az a nagyon furcsa, hogy nem tudni, milyen biztonságtechnikai lépéseket tesznek az irányba, hogy ha a vége úgyis az, hogy az ügyfél fizeti meg ezt az összeget” – panaszolta Márió, aki most kénytelen “benyelni ezt a veszteséget”. Ügyvédhez fordult, de nem tudni, mi lesz az ügy vége, mivel a rendőrség szerint nincs sok esély a pénz visszaszerzésére. “Olyan IP-címekről érkeznek ezek a hackertámadások, hogy az alapján nagyon-nagyon nehéz lekövetni” – tette hozzá, amit a rendőröktől megtudott.

A zenész és párja éppen esküvőre készül, de szerencsére nem húzta keresztül a számításaikat a hackertámadás. “Nyilván nem egy számlán tartja az ember a pénzét”  – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top