nlc.hu
Sztárok

Simon Kornél az alkoholproblémáiról

Simon Kornél bevallotta, volt idő, amikor alkoholproblémákkal küzdött

Ő is emberből van.

Simon Kornél hazánk egyik legközkedveltebb színésze, aki évek óta a tökéletes férj és apa szerepében tetszeleg. Persze, nem önszántából, hiszen számtalanszor elismerte már, ő is követ el hibákat és sem a házassághoz, sem az apasághoz nem járt kézikönyv

Simon Kornél

Fotó: Trenka Attila

Ritkán oszt meg részleteket a magánéletéről, ha igen, akkor is inkább szeretett feleségét, Gryllus Dorkát és gyermekeit említi. Ám most Beleznay Endre Konkrétan című rádiós műsorában felidézte élete legsötétebb időszakát, amikor a családját is majdnem elveszítette. 

Belehomorítottam a hedonizmusba – ha finoman akarok fogalmazni –, és nem vagyok benne biztos, hogy esetleg nem a siker szédített-e meg. Ha így is lett volna, alaposan lepofozott az élet. Tényleg azon agyaltam, egyáltalán jó színész vagyok-e, vagy ez az egész csak egy véletlen volt. Egy kicsit paranoiás állapot volt. Akkor jöttek mindenféle dolgok, főleg az, ami folyékony, és amit az ember magához vehet

 – mondta a színész, utalva erre az alkoholra. Ezután kitért arra is, szerencsére időben kapcsolt, hogy az alkohol sem a családdal, sem a karrierrel nem fér össze. „Ha az ember iszonyú sokat dolgozik, nyilván hiányzik a családja. Elég skizofrén, kettős állapot. Amikor már nagyon sokszor nem látod a gyerekeket, nyilván belefordulsz valamibe, ami teljes embert kíván. Amikor a családoddal vagy, kicsit a munkára gondolsz, amikor dolgozol, mindig a családodra gondolsz. Nehéz! Most örülök, mert minden egyensúlyban van.

Mint mondja, ahhoz, hogy ezt a problémát letudja tenni, segítségre szorult. „Valljuk be, aki iszik, az otthon is iszik. Egyszer csak elkövetkezett az a pont, amikor a feleségem azt mondta, hogy ő ezt nem hajlandó végignézni, nem hajlandó sem magát, sem a gyerekeket, és senki mást tönkretenni. Mondta, hogy vége van, keressek magamnak egy másik lakást.

Ezután üldögéltem a konyhában, kicsit sírdogáltam, gondoltam, hát jó, akkor én most meghalok, miközben kicsit sajnáltam magam. De aztán rájöttem, hogy nem oké, mert nekik sokkal rosszabb. Akkor mondtam azt, hogy ezt még meg lehet változtatni, és visszakaparom magam. Volt orvosi segítség, mindenféle beszélgetés és egy közösségi csoport. A harcokat az inszomniával, ami ilyenkor következik, magának kell megvívni az embernek. 

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top