nlc.hu
Sztárok

Majka-koncert költségvetése

Több mint 100 millióra rúg Majka ma esti koncertjének a költségvetése

Idehaza még nem látott technikával készült a stáb a produkcióra.

A költségvetés már bőven átlépte a 100 millió forintot, Majka ma esti koncertjéhez hasonlót magyarországi közönség eddig még nem láthatott – derült ki a Fókusz riportjából. A rapper pályafutásának legnagyobb szabású koncertjére olyan technikával készülnek, amilyet az Egyesült Államokban az NBA-ben, azaz a profi kosárlabdaligában használnak. 

Majka a Campus Fesztiválon, Debrecenben 2022. július 23-án - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Majka a Campus Fesztiválon, Debrecenben 2022. július 23-án – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem véletlenül 360 fok lett a koncert neve, mert egy hatalmas, kör alakú színpadon énekelnek majd Majka és énekesnője, Nika az MVM Dome stadion közepén. Nyolc hónapon át dolgozott a stáb a körszínpados estén; monumentális az ami felépült. 

Majka menedzsere, Dajka Zoltán arról beszélt a Fókusznak, hogy külföldi világsztárok produkcióival vetekszik az, hogy 18 kamionnal érkezett a technika a stadionba. Ennyi felszerelés nem volt korábban egyetlen magyarországi koncerten sem. Csak a hangfalak 16 tonnát nyomnak, és 560 lámpát szereltek fel. A stadionban körben egy hatalmas LED-fal lesz, amelynek mérete másfél kézilabdapálya. Kábelből pedig 50 km-t építettek be, ehhez nem is volt elég a stadion áramellátása, így külön forrást kellett beszerezni erre az estére.

“A költségvetés már bőven túllépte a 10 millió forintot, ennyibe kerül az, amit szombat este látni fog a közönség. Elképesztő minőségű és mennyiségű technika fog debütálni és dolgozni, de külön lesz egy olyan nyomkövető Majkán és Nikán, ami leköveti a mozgásukat, a padlón lévő LED-fal is ehhez lett igazítva, valamint a lámpák is.

A zenekar már 3 hete próbálja a Majka slágereket, amiket teljesen áthangszereltek a fellépésre. De nem csak ez lesz a zenei újdonság a koncertre. “Elképesztő gigamega topslágereket mixeltünk össze a Majka dalokkal” – árulta el Nika.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top