nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Fritz Wepper

Elhunyt a Derrick Klein felügyelője, Fritz Wepper

Az utolsó heteit hospice-házban töltötte Fritz Wepper.

Elhunyt Fritz Wepper, aki Horst Tappert mellett a Derrick című nyugatnémet bűnügyi sorozat főszereplője volt.  A 82 éves, müncheni születésű színész halálát felesége közölte a Bilddel. Fritz Wepper Harry Klein felügyelőt alakította a 2009-ben, 85 évesen elhunyt Horst Tappert oldalán.

Fritz Wepper és Horst Tappert a

Fritz Wepper és Horst Tappert a Derrickben (Fotó: Profimedia)

Wepper felesége, a 49 esztendős Susanne Kellermann

szerint férje “békésen elaludt”. A tévésztár hétfőn reggel tíz előtt hunyt el egy felső-bajorországi hospice-házban. Wepper 12 éves kislánya, Filippa rendszeresen látogatta édesapját a hospice otthonban. Kellermann ezt mesélte kislányukról a lapnak:

Hihetetlenül jól kezeli. Mindannyiunk közül ő kezeli a legjobban az egész helyzetet. Filippa néha lefekszik Fritz ágyára. Nagyon gondoskodó, felvidítja, sokat mesél neki, és képekkel díszíti a szobáját.

Fritz Wepper egy hónapja került be a hospice házba, miután öt héten át palliatív kezelést kapott. A színész évek óta egészségügyi problémákkal küzdött: novemberben már csak kerekesszékkel tudott részt venni testvére temetésén. Wepper buddhista szemlélet alapján működő, hospice-házbeli szobáját kislánya, Filippa díszítette fel saját maga által festett képekkel és apró, személyes tárgyakkal.

Fritz Wepper már jó ideje a buddhizmus tanításait követte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top