7 híresség, akinek a legkevésbé sem szokványos temetése volt

M. N. | 2024. Április 06.
Akadt, akinek a hamvait tűzijátékkal lőtték fel az égbe, de olyan is, akit egy Prozac pirula formájú porcelán edényben helyeztek örök nyugalomra.

A most következő hírességektől a legkevésbé sem hétköznapi módon vettek búcsút szeretteik és tisztelőik. Extravagánsak voltak az életükben, és nem kevésbé a halálukban is

Janis Joplin

Mindössze két nappal a halála előtt Janis Joplin egy 2500 dolláros összeget helyezett letétbe arra a célra, hogy a barátai ebből az összegből óriási bulit csaphassanak majd az emlékére kedvenc bárjában, a San Anselmó-i Lion's Share-ben. Utolsó kívánsága teljesült, mintegy 300 ember partizott reggelig a bárban. (Fotó: Keith Morris/Redferns)

Tupac Shakur

A korábban általa alapított Outlawz hip-hop csapat a legkevésbé sem hétköznapi módon vett búcsút az 1996-ban meggyilkolt Tupac Shakurtól: hamvait füves cigarettába tekerték és elszívták. És hogy mindez nem csupán városi legenda, azt az Outlawz egyik tagja, DJ Vlad erősítette meg egy 2011-es interjújában. (Fotó: Steve Eichner/Getty Images)

James Doohan

Az eredeti Star Trek sorozat Scotty-ját alakító James Doohan nagy vágya volt, hogy feljuthasson a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Bár életében ez nem valósult meg, családja azonban szerette volna, ha a hamvait feljuttatják, a hivatalos szervek azonban elutasították a kérésüket. Az egyik első űrturista, Richard Garriott azonban a színész hamvainak egy részét felcsempészte az ISS-re. (Fotó: SGranitz/WireImage)

GettyImages-1215767322

A gonzó újságírás atyja, Hunter S. Thompson hamvait egy 153 méter magas toronyból, tűzijáték közepette katapultálták az égbe, miközben Norman Greenbaum „Spirit in the Sky” című dala szólt. A búcsúztatón ott volt többek között Johnny Depp, Bill Murray, Sean Penn, és Jack Nicholson is.(Fotó: Mikki Ansin/Getty Images)

Luke Perry

Luke Perry-t egy speciális, környezetbarát gombaöltönyben helyezték végső nyugalomra. A ruha egy „biomixet” tartalmaz, ami olyan gombákból és mikroorganizmusokból áll, amelyek lebontják a szervezetet, semlegesítik a méreganyagokat, és segítenek a környező növényeknek tápanyagokhoz jutni a testből. (Fotó: Brad Barket/Getty Images)

Carrie Fisher

Carrie Fishert és édesanyát Debbie Reynoldsot közösen helyezték végső nyugalomra 2017 januárjában. Leia hercegnő megformálójának földi maradványai egy Prozac pirula formájú, 50-es évekből származó porcelán edényben nyugszanak, mely a színésznő egyik kedvenc tárgya volt. (Fotó: Getty Images)

Aretha Franklin

Aretha Franklint királynőhöz méltó körülmények között búcsúztatták el 2018-ban. Nyitott koporsós ravatalán négy különböző öltözéket viselt. A detroiti Greater Grace templom előtt több mint 100 rózsaszín Cadillac sorkozott fel a tiszteletére. Temetésén számos vendégelőadó és énekes színpadra lépett, köztük Ariana Grande, Bill Clinton, Chaka Khan, Faith Hill, Jennifer Hudson, és Stevie Wonder is.(Fotó: Michael Stewart/WireImage)

via

Exit mobile version