nlc.hu
Sztárok

Szvoboda Bence temetése

Motorbőgésre temették el Szvoboda Bencét, a felajánlott szervei 5 ember életét menthetik meg

A sportág egyik legeredményesebb magyar versenyzője volt.

Felbőgött a crossmotorja, miközben leengedték a sírba a június 14-én elhunyt Szvoboda Bence fehér koporsóját a balatonberényi temetőben, ahol már a temetés előtt másfél órával korábban kisebb tömeg gyűlt össze. A család kérésére sokan saját versenyöltözékükben érkeztek. Két 521-es számú versenymotort is felállítottak, a ravataltól pedig virágcsokorral övezett út vezetett a sírhelyig – számolt be a sonline.hu.

Szvoboda Bence

Szvoboda Bencének a motokrossz volt az élete – Fotó: Szvoboda Bence / Facebook

A népes gyászoló tömeg hosszú percekig tartó vastaps közepette engedte el utolsó útjára a tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motokrossz-versenyzőt. A sírnál beindították a motorját, és annak kíséretében helyezték örök nyugalomra.

A 31 éves kaposvári sportoló egy csehországi futamon esett el, egy másik versenyző pedig áthajtott rajta, emiatt súlyos koponyasérülést szenvedett. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A beavatkozás után az orvosok megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek, ám a szíve még 3 napig vert. 

Mint a sonline.hu írja, felajánlották Szvoboda Bence nem sérült szerveit, 5 ember életét menthetik meg azokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top