nlc.hu
Sztárok

2023-ban elhunytak

Ők hagytak itt minket 2023-ban

Máig nehéz feldolgozni a hiányukat.

Ez az év sem múlt el könnyek nélkül. Nagyszerű emberektől, tehetséges művészektől és remek sportolóktól kellett elbúcsúznunk. 

Ők mindnyájan egy űrt hagytak maguk után. 

Április 24-én hunyt el Cs. Német Lajos színművész

Cs. Németh Lajos

Fotó: MTVA

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában halt meg Cs. Németh Lajos színművész, aki színházi és filmes alakításai mellett több mint 2200 szinkronszerepének köszönhetően lett országszerte ismert.

Ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apját), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is.

Számos tévéfilmben és sorozatban is feltűnt, többek közt szerepelt a Família Kft.-ben és a Jóban Rosszban című sorozatokban is, utóbbiban Károly bácsit alakította. Egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Április 29-én 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István

Vágó István

Fotó: MTI

A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmet mostantól nélküle kell folytatnunk

 

 – búcsúzott párttársától a Demokratikus Koalíció.

A műsorvezetőtől a családja és barátai szűk körben búcsúztak el, azonban a Demokratikus Koalíció május 18-én egy nyilvános búcsúztatót szervezett Budapesten, a Szent István parkban, ahol a résztvevők egy szál fehér virággal róhatták le tiszteletüket az elhunyt előtt. A borús idő ellenére több százan vettek búcsút Vágó Istvántól. 

Május 20-án hunyt el Lang Györgyi

Lang Györgyi TV2

Fotó: TV2

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában hunyt el a Pa-dö-dö együttes énekesnője. Györgyi nem szeretett volna klasszikus temetést, és ezt a kívánságát a szerettei teljesítették. Nem hitt ugyanis a tradicionális szertartásokban, gyűlölte a szomorkodást, nem akarta, hogy gyászolják. Azonban az előadótól sokan szerettek volna búcsút venni, köztük több híres személy is: Csonka András, Geszti Péter, Gyurcsány Ferenc, Kulka János és Szinetár Dóra. Éppen ezért, a Fővárosi Állatkertben tartottak egy búcsúztatót, melyen több mint háromszázan vettek részt.

Suhajda Szilárd hegymászó, május 25-én hunyt el

Suhajda Szilárd

Fotó: Facebook

A Kyocera Everest Expedíció 2023 részeként Szilárd május 21-én kezdte meg a Mount Everest csúcstámadását. A tervek szerint május 24-én mesterséges oxigén és teherhordók alkalmazása nélkül érte volna el a Mount Everest 8848 méter magas csúcsát. Május 24-én, szerda este Szilárd bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból. Azt mondta, fizikailag és mentálisan is jó állapotban van ahhoz, hogy tovább haladjon az Everest csúcsa felé. Akkor még arról beszélt, érzi, hogy képes feljutni és biztonságban visszaereszkedni. Május 25-én este lesújtó hírek érkeztek:

Szilárd műholdas követője egészen nagy kihagyásokkal dolgozott a csúcstámadás során. A legutóbbi jelzés szerint nepáli idő szerint 19:30-kor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, és felfele mozgott. Ez 50 méterre van szintben a csúcstól, de adott esetben ez akár több órás mászás is lehet. Jeladója azóta nem küldött több jelet, és ő más módon sem jelentkezett.

Másnap reggel megkezdték a magyar hegymászó keresését, de ahogy telt az idő, úgy fogyott a remény is. Május 27-én bejelentették, befejezték a keresést. Szilárd teste végül nem került elő. A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül.

Június 14 meghalt a magyar motokrossz kiemelkedő alakja, Szvoboda Bence

Szvodoba Bence

Fotó: Facebook

Mély fájdalommal tudatta a hírt a HTS Team, hogy 31 éves korában, június 14-én feladta a küzdelmet Szvodoba Bence. A tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző, Európa-bajnoki dobogós kaposvári motokrosszversenyző egy cseh bajnoki verseny első futamában esett el, a mögötte érkező versenyző pedig elgázolta. Aznap megállapították, hogy Bence agyi funkciói nem működtek már, ám a szíve még három napig vert. 

Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában. Emlékezzünk az emberre, aki az akarat és a kitartás szimbóluma volt. Aki nem adta fel soha, és mindig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából. Emlékezzünk a barátra, aki csibészes mosolyával mindig jókedvre tudta deríteni a körülötte lévőket.

Emlékezzünk a fiúra, aki mindig nagyra becsülte családja szeretetét és támogatását. Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket. Az Isten adjon megnyugvást a szeretteinek, és az őt gyászolóknak! Szvoboda Bence 31 évet élt. Nyugodj békében, Bajnok!

– írta a HTS Facebook-oldalán. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top