nlc.hu
Sztárok

Megszólalt Vágó Judit

„Annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett” – Vágó István utolsó pillanatairól mesélt özvegye

A halála okáról is beszélt Judit.

Április 29-én váratlanul, 74 éves korában elhunyt Vágó István, ami az egész országot megrázta. Rengeteg barátja és kollégája búcsúzott nyilvánosan a sikeres televízióstól, május 18-án pedig személyesen is leróhatják tiszteletüket Budapesten, a Szent István parkban. 

István felesége, Vágó Judit egészen mostanáig hallgatott, ugyanis a pár szoros szövetségben, jóban és rosszban 44 éve kitartott egymás mellett, így érthető módon az özvegy teljesen összetört. 

Vágó István és Vágó Judit

Vágó István és Vágó Judit (Fotó: Fábián Olga)

Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm. Jólesik látni, mennyien imádták és csak azt kívánom, hogy ezt ő odafentről lássa, hogy milyen megható megemlékezések vannak róla. A tragédia után három napig a fiamnál laktam, azóta tízpercenként hív telefonon, nagyon vigyáz rám. A szörnyű tragédia előtt is azt mondtam, ilyen rendes gyereke senkinek nincs, mint nekünk a Janó. Elképesztő, ahogy ragaszkodik hozzám, és van egy 6 éves kis unokám, Borisz. Ők tartják bennem a lelket” – mondta a Kiskegyednek Judit, aki a szörnyű tragédiát is felidézte. 

„A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna.” 

Az özvegy a halál okáról is beszélt. „Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: „Nyuszikám, olyan szép szívem van…” Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja. Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top