nlc.hu
Sztárok

Tóth Veráék szabálytalanul kaphattak támogatást

Beleszálltak Tóth Veráékba a Momentum politikusai: szerintük szabálytalanul kapták a kisboltjukra 39 milliós támogatást

A palkonyai kisboltjuk miatt került a Momentum célkeresztjébe Tóth Veráék családi cége, ami a Magyar Falu Program keretében kapott 39 milliós forintos támogatást. A párt szerint szabálytalanul.
Palkonyai kisbolt

Tompos Márton, a Momentum alelnöke és Deli Tamás Győző, a Momentum EP-listájának harmadik helyezettje egy videóval jelentkeztek a Facebookon. Állításuk szerint Tóth Vera és férje, Pauli Zoltán a családi cégen keresztül 39 millió forinthoz jutottak hozzá a Magyar Falu Programban, hogy falusi kisboltot nyissanak.

Csakhogy a kisbolt szerintük egy gourmet üzlet lett, így nem sikerül betöltenie azt a funkciót, amire eredetileg pályáztak vele, ugyanis magasabb árkategóriájú, másfajta termékeket árulnak, mint amiket a helybéliek vásárolni szoktak. Emiatt Palkonyán még egy kisbolt nyitására lett szükség, ahol a helyiek megvásárolhatják a mindennapi életükhöz szükséges termékeket – derül ki a hvg cikkéből.

Tompos kommentárja szerint a boltban „minden van, csak az nem, ami a helyi élethez alapvető szükséglet, ami egyébként a pályázat feltétele volt”. A videóból sajnos nem derül ki, mi kapható és mi nem kapható Tóth Veráék boltjában, mivel nem forgattak az üzletben.

A helyiek közül egyedül Beck Engelbert polgármesterjelölt nyilatkozik, aki szerint a gourmet üzletnek a turisták örülnek, és nem a helybéliek. Szerinte problémák alapvetően a Magyar Falu Programmal vannak, ugyanis az ilyen ügyekben nem odafent kellene döntéseket hozni, a helyiek sokkal jobban tudják, mire van helyben szükségük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top