nlc.hu
Sztárok

Ez vár az elterelést sikeresen teljesítő drogos énekesnőre

Hiába teljesítette az elterelést a drogos énekesnő, még mindig nem nyugodhat meg

Bár sikeresen teljesítette az elterelést a drogos énekesnőként elhíresült előadó, még mindig számos dolog van, amire oda kell figyelnie, ha el akarja kerülni a súlyos büntetést.

 2022. október 27-én egy angyalföldi ingatlanból rendőri kísérettel szállítottak kórházba egy magyar énekesnőt, akinek a szervezetében kokain mellett alkoholt és erős nyugtatót is találtak. A hírességet kábult állapotban, vágásokkal a karján találták meg akkori otthonában. 

Rendőrautó piros-kék szirénája

(Fotó: Getty Images)

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya egy fiatal nőt kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatott ki gyanúsítottként. Az eljárás során a nyomozók további négy személyt azonosítottak, akiket kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki” – közölte akkor a rendőrség.

Alkut kötöttek a hölggyel

A XIII. kerületi rendőrkapitányság tehát vizsgálatot indított és alkut kötött a hölggyel: ő tanúvallomást tett, amely alapján még tavaly négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedelem gyanújával, akik ügyében azóta is tart a nyomozás.

A hatóságok az előadónak felajánlották az elterelés és a pártfogói felügyelet lehetőségét, amivel ő élt, és egy éven belül teljesítenie kellett.

 

A Blikk most a Fővárosi Főügyészségtől megtudta, az énekesnő sikeresen elvégezte a programot, ahol összesen 12 alkalommal kellett egy egy órás foglalkozáson részt vennie, melyek között maximum 30 nap telhetett el. Ám ahhoz, hogy végleg megszüntessék ellene a nyomozást és az ügyészség ne emeljen vádat, május végéig még muszáj tartania a kapcsolatot pártfogójával. Mindezek mellett pedig arra is figyelnie kell, hogy az elkövetkezendő években ne kapják el őt újra kábítószer fogyasztással, azt ugyanis már nem úszhatja meg súlyos következmények nélkül. 

„A kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy a gyanúsított az elterelést elvégezte és ennek tényét okirattal igazolta, azonban a pártfogó felügyeletének tartama 2024. május végén telik le, ezért az ügyében az érdemi ügyészségi döntés ezt követően hozható csak meg” – nyilatkozta a lapnak dr. Rab Ferenc Levente főügyészségi ügyész.

„Igaz, hogy most büntetlenül sikerült megúsznia az ügyet, ám ha két éven belül ismét elkapják ugyanezen bűncselekmény miatt, már nem élhet az elterelés lehetőségével, biztosan vádat emelnek ellene. Továbbá jelen ügyben az ügyész kiróhatja rá a bűnügyi költségek megtérítését, ami nagyjából 400 ezer forint körüli összeg” – tette hozzá dr. Molnárfi István ügyvéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top